Θάνατος σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική
«Σε κλάσματα δευτερολέπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο»

Θλίψη προκαλεί ο θάνατος του 19χρονου Γιάννη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, όταν έσπασε το κάθισμα του παιχνιδιού στο οποίο βρισκόταν και βρέθηκε στο έδαφος.

Ο 19χρονος Γιάννης μπήκε στο μοιραίο παιχνίδι μαζί με τον 16χρονο αδερφό του, ο οποίος συγκλονίζει, περιγράφοντας στην ΕΡΤ τις τραγικές στιγμές του δυστυχήματος. Όπως λέει, ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού, ο οποίος εξαφανίστηκε μετά το δυστύχημα και παραδόθηκε αργότερα, προτού ξεκινήσει το παιχνίδι φώναζε ότι θα το πάει δυνατά.

«Ήμασταν στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι, μας είπε πως θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα. Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα, τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο. Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φόρα και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος», δήλωσε συγκλονισμένος ο 16χρονος.

Για την υπόθεση έχει, ήδη, συλληφθεί ο 58χρονος ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

«Εγώ το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τραβήξω τα παιδιά μου, να τα «πετάξω» πιο κάτω, γιατί φοβήθηκα μην έρθουν κάποια κομμάτια και τραυματιστούν και τα παιδιά… και τρέξαμε πάνω στα παιδιά κατευθείαν. Φοβηθήκαμε με τον θόρυβο ότι μπορεί να φύγουν κομμάτια, προσπαθούσαμε να σταματήσει αυτό το πράγμα», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας.

«Εκσφενδονίστηκε το παιδί και τελείωσε. Κατατραυματίστηκε, έσπασε κεφάλι, αυχένα, πρόσωπο, όλα. Δεκαεννέα χρονών παιδί, δύο μέτρα, φαντάρος ετοιμαζόταν να φύγει στη σχολή. Πήγε 2-3 μέρες διακοπές και τώρα θα μας το φέρουν στην κηδεία του», συγκλονίζει η γιαγιά του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diastima
Θερινό σχολείο Αστρονομίας στη Θεσσαλονίκη: «Ένα παιδί από τα Βαλκάνια μετράει τα άστρα»
Θερινό σχολείο Αστρονομίας και Αστροφυσικής στη Θεσσαλονίκη από 26 έως 30 Αυγούστου 2024
Θερινό σχολείο Αστρονομίας στη Θεσσαλονίκη: «Ένα παιδί από τα Βαλκάνια μετράει τα άστρα»
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Πεντέλης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο του Γυμνασίου – Λυκείου Νέας Πεντέλης, το οποίο υπέστη ζημιές από την πυρκαγιά στη...
Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίσκεψη στο κλειστό Γυμναστήριο του Γυμνασίου-Λυκείου Ν. Πεντέλης
FOTIA
Γονείς μαθητών Αττικής: «Μέτρα για μαθητές και φοιτητές που επλήγησαν από την πυρκαγιά»
«Απαιτούμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε ενέργειες ώστε η νέα σχολική/ακαδημαϊκή χρονιά να ξεκινήσει χωρίς εμπόδια για τους...
Γονείς μαθητών Αττικής: «Μέτρα για μαθητές και φοιτητές που επλήγησαν από την πυρκαγιά»
kafetzopoulou
ΥΠΑΙΘΑ: Η Όλγα Καφετζοπούλου νέα γενική γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης
Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για την ανάθεση καθηκόντων της Γενικής Γραμματέως Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης
ΥΠΑΙΘΑ: Η Όλγα Καφετζοπούλου νέα γενική γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης