Νοσοκομείο
Οι γονείς του μωρού, που ανησυχούσαν για την υγεία του παιδιού τους, ανακάλυψαν ότι τα δημόσια νοσοκομεία αδυνατούσαν να προσφέρουν άμεση φροντίδα λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού

Μια απίστευτη περιπέτεια που έζησαν στο Νοσοκομείο Χανίων, περιγράφουν δύο γονείς.

Πιο αναλυτικά, μετά τον τραυματισμό του μωρού τους, οι δύο γονείς απευθύνθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων για να πραγματοποιηθούν ράμματα στο παιδί τους. Το προσωπικό του νοσοκομείου αδυνατούσε να φροντίσει το τραύμα του μωρού λόγω έλλειψης προσωπικού, ενώ όταν εκείνοι απευθύνθηκαν σε ιδιωτική κλινική το ποσό που τους ζητήθηκε ήταν υπέρογκο για την απλή διαδικασία. 

Το ιστορικό 

Όπως αναφέρουν στο zarpanews.gr γονείς ενός μωρού στα Χανιά, πρόσφατα, μετά από ένα ατύχημα στο σπίτι χρειάστηκε ράμματα στο πηγούνι. Η οικογένειά του, αναζητώντας άμεση ιατρική βοήθεια, στράφηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Χανίων. Ωστόσο, η κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας ανέδειξε για άλλη μια φορά τα προβλήματα που ταλαιπωρούν χρόνια τους πολίτες της χώρας.

Οι γονείς του μωρού, που ανησυχούσαν για την υγεία του παιδιού τους, ανακάλυψαν ότι τα δημόσια νοσοκομεία αδυνατούσαν να προσφέρουν άμεση φροντίδα λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού. Οι πολύωρες καθυστερήσεις και η αναμονή για ένα απλό ράψιμο στο πηγούνι ώθησαν τους γονείς να στραφούν σε γνωστή ιδιωτική κλινική των Χανίων για να εξασφαλίσουν την ταχύτερη δυνατή περίθαλψη.

Ωστόσο, η λύση αυτή αποδείχθηκε ιδιαίτερα δαπανηρή. Η ιδιωτική κλινική ζήτησε από την οικογένεια ένα υπέρογκο ποσό για την απλή αυτή διαδικασία, αναδεικνύοντας το μεγάλο οικονομικό βάρος που συνεπάγεται η ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα. Το κόστος για την παροχή ιατρικής βοήθειας ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες της οικογένειας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την έλλειψη προσιτών επιλογών για όσους αναζητούν άμεση φροντίδα.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα όταν χρειάζονται άμεση ιατρική φροντίδα. Τα δημόσια νοσοκομεία παλεύουν καθημερινά με υποστελέχωση, έλλειψη πόρων και εξοπλισμού, ενώ οι πολίτες αναγκάζονται να στραφούν σε ιδιωτικές λύσεις, πληρώνοντας υψηλές τιμές για βασικές ιατρικές υπηρεσίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pionia
Εκπαιδευτικοί: «Αντιεκπαιδευτική πολίτική της Πρωτοβάθμιας - Υπηρεσιακές μεταβολές μετά το στοίβαγμα μαθητών σε τμήματα»
«Η ΠΕ Αν. Αττικής πιστή στην εφαρμογή αντιεκπαιδευτικής πολιτικής προχωρά σε υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών, μετά το στοίβαγμα μαθητών σε...
Εκπαιδευτικοί: «Αντιεκπαιδευτική πολίτική της Πρωτοβάθμιας - Υπηρεσιακές μεταβολές μετά το στοίβαγμα μαθητών σε τμήματα»
formula
Τρομακτικό ατύχημα στη Formula 1: Ο Σάρτζεντ πετάχτηκε έξω τελευταία στιγμή, «λαμπάδιασε» το μονοθέσιο (Vid)
Τρομακτικό ατύχημα για Σάρτζεντ στο Ζάντβορτ – Διαλύθηκε το μονοθέσιο, αλλά αυτός βγήκε σώος
Τρομακτικό ατύχημα στη Formula 1: Ο Σάρτζεντ πετάχτηκε έξω τελευταία στιγμή, «λαμπάδιασε» το μονοθέσιο (Vid)