νοσοκομειο
Επίθεση ασθενή στον διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων

Επίθεση σε βάρος του διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργου Γουλιέλμου, σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης (22/08) σύμφωνα με την καταγγελία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Tο συμβάν αφορά σε άσκηση σωματικής βλάβης και συγκεκριμένα στον διευθυντή της κλινικής, Γουλιέλμο Γεώργιο, όταν και δέχθηκε επίθεση από διεγερτικό ασθενή της κλινικής. Ο ασθενής ακινητοποίησε τον ιατρό και προσπάθησε να τον στραγγαλίσει. Το περιστατικό ευτυχώς απετράπη ύστερα από την παρέμβαση ενός ειδικευόμενου ψυχιάτρου, που έτυχε να βρίσκεται στο χώρο, και, σε δεύτερο χρόνο, του μοναδικού άνδρα νοσηλευτή βάρδιας. Επιπλέον χρειάστηκε να συνδράμει η αστυνομία για τον ασφαλή περιορισμό του ασθενούς.

Όπως επιβεβαίωσε ο διοικητής του ΓΝΧ Γιώργος Μπέας «…το περιστατικό συνέβη, λήφθηκαν τα μέτρα που έπρεπε ενώ άμεσα δύο νοσηλευτές άνδρες που έρχονται ως μόνιμοι στο Νοσοκομείο από τη σχετική προκήρυξη θα στελεχώσουν το Ψυχιατρικό τμήμα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προσωπικού της Ψυχιατρικής Κλινικής «Αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί στο πρόσφατο παρελθόν (τελευταίο προ διμήνου) ως αποτέλεσμα τον δυσμενών συνθηκών λειτουργίας της κλινικής το τελευταίο έτος. Όπως είναι ήδη γνωστό, η κλινική λειτουργεί με έναν μόνο ειδικό ψυχίατρο, τον διευθυντή της κλινικής, ο οποίος επιβαρύνεται τόσο με το διοικητικό, όσο και με το θεραπευτικό κομμάτι. Μιας κλινικής που κανονικά λειτουργεί με 7 μόνιμους και στην παρούσα φάση καλείται ένας μόνος του να διαχειριστεί την πληθώρα των περιστατικών που προσέρχονται, με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την αποτελεσματικότητα του έργου του».

Ο κ. Μπέας δήλωσε επίσης ότι «Έχουμε προκηρύξει 7 θέσεις μόνιμες ιατρών για το ψυχιατρικό τμήμα, βγήκαν όλες άγονες, με τις δύο τελευταίες να αφορούν το Μάρτιο του 2024. Παράλληλα προκηρύξαμε και πέντε θέσεις παιδοψυχιάτρων οι οποίες και αυτές βγήκαν άγονες». Στο μεταξύ στο νοσοκομείο Χανίων καταλαμβάνουν μόνιμες θέσεις 52 νοσηλευτές που αφορούν όπως εξήγησε ο διοικητής: «Οκτώ Δ.Ε, 42 Τ.Ε και δύο Π.Ε. Εκ των οποίων θα αναλάβουν υπηρεσία στην ψυχιατρική κλινική οι δύο άνδρες. Από τους 52 μόνιμους 24 εργάζονται ήδη ως επικουρικοί και θα καταλάβουν μόνιμη θέση».

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης τη μη ύπαρξη προσωπικού ασφαλείας «σε μία κλινική που λειτουργεί σε διαρκή υπερπλήρωση θέτει καθημερινά σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα νοσηλευομένων και εργαζομένων». Επί του συγκεκριμένου, ο κ. Μπέας δήλωσε «…η διοίκηση δεσμεύτηκε σε συνάντηση με το σωματείο και τους ιατρούς και εργαζόμενους της ΨΚΧ και θα ληφθεί σχετική απόφαση στο αμέσως επόμενο διοικητικό συμβούλιο για φύλαξη από ιδιωτική εταιρεία σε 24ωρη βάση των χώρων της ψυχιατρικής. Οι διαδικασίες έχουν κινηθεί και θα ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός αυτός άμεσα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pionia
Εκπαιδευτικοί: «Αντιεκπαιδευτική πολίτική της Πρωτοβάθμιας - Υπηρεσιακές μεταβολές μετά το στοίβαγμα μαθητών σε τμήματα»
«Η ΠΕ Αν. Αττικής πιστή στην εφαρμογή αντιεκπαιδευτικής πολιτικής προχωρά σε υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών, μετά το στοίβαγμα μαθητών σε...
Εκπαιδευτικοί: «Αντιεκπαιδευτική πολίτική της Πρωτοβάθμιας - Υπηρεσιακές μεταβολές μετά το στοίβαγμα μαθητών σε τμήματα»
formula
Τρομακτικό ατύχημα στη Formula 1: Ο Σάρτζεντ πετάχτηκε έξω τελευταία στιγμή, «λαμπάδιασε» το μονοθέσιο (Vid)
Τρομακτικό ατύχημα για Σάρτζεντ στο Ζάντβορτ – Διαλύθηκε το μονοθέσιο, αλλά αυτός βγήκε σώος
Τρομακτικό ατύχημα στη Formula 1: Ο Σάρτζεντ πετάχτηκε έξω τελευταία στιγμή, «λαμπάδιασε» το μονοθέσιο (Vid)