kafes_autokinito
Υπάρχει εν τέλει πρόστιμο;

Ο καφές στο αυτοκίνητο (όπως και πολλές άλλες ασχολίες την ώρα που οδηγούμε) απαγορεύονται.

Το άρθρο 13 του ΚΟΚ αναφέρει για τους οδηγούς ότι: «Πρέπει να έχουν την αναγκαία σωματική και διανοητική ικανότητα και να βρίσκονται σε κατάλληλη κατάσταση για να οδηγούν οφείλουν δε κατά το χρόνο της οδήγησης να είναι σε θέση να ελέγχουν το όχημα τους».

Το επίμαχο σημείο στον ΚΟΚ αναφέρει: «Ο οδηγός κάθε οχήματος υποχρεούται να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του, για να ενεργεί ελεύθερα τους αναγκαίους χειρισμούς. Ιδιαίτερα, απαγορεύεται να χρησιμοποιεί εν κινήσει ακουστικά, που έχουν συνδεθεί με φορητό ραδιόφωνο, μαγνητόφωνα και άλλες παρεμφερείς ηχητικές συσκευές, καθώς και κινητό τηλέφωνο το οποίο δεν είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση για ανοικτή ακρόαση.»

Εδώ λοιπόν «αναφέρεται» η απαγόρευση στο: «Ο οδηγός να έχει πλήρη ελευθερία των κινήσεών του». Σε αυτό το άρθρο του ΚΟΚ, η Τροχαία μπορεί να βασιστεί και να «κόψει» πρόστιμο σε έναν οδηγό, όταν για παράδειγμα κρατάει στο ένα χέρι το τιμόνι και στο άλλο καφέ, σάντουιτς, κλπ.

Όπως καταλαβαίνεις δεν πρόκειται για κάτι νέο, απλά στην πράξη δεν εφαρμόστηκε ποτέ, όπως και πάρα πολλά άρθρα του ΚΟΚ. Όσο για την επιβολή προστίμου αν έχεις καφέ στο αυτοκίνητο. Αυτό δεν ισχύει και ήταν κάτι που έγινε στα κλιπ του Tik tok. Αν ίσχυε αυτό θα είμασταν παραβάτες ακόμη και όταν πίνουμε νερό από ένα μπουκάλι ή όταν φταρνιζόμαστε (καθώς έτσι χάνουμε τον έλεγχο του οχήματος για λίγα δευτερόλεπτα).

Αν πάλι εφαρμοστεί το παραπάνω άρθρο και σε «πιάσουν» με τον καφέ στο χέρι και το τιμόνι στο άλλο τότε θα τιμωρηθείς με πρόστιμο 100 ευρώ και επιτόπου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού για 30 ημέρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 9/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πληροφορική Γυμνασίου - ΙΕΠ
ΙΕΠ: Εγκρίθηκε νέο εκπαιδευτικό υλικό για την Πληροφορική Γυμνασίου
ΙΕΠ: Ενημερωτική ημερίδα την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου για το νέο εκπαιδευτικό υλικό του μαθήματος Πληροφορικής του Γυμνασίου
ΙΕΠ: Εγκρίθηκε νέο εκπαιδευτικό υλικό για την Πληροφορική Γυμνασίου