Έχεις Windows 11; Πλέον μπορείς να συνδεθείς στο PC με το iPhone σου
Πως μπορείτε να το κάνετε;

Σε έναν ιδανικό κόσμο, οι φωτογραφίες θα παρέμεναν πάντα στη συσκευή σας, αλλά δυστυχώς, το iPhone σας έχει περιορισμένο χώρο αποθήκευσης. Μόλις γεμίσει ο χώρος αποθήκευσης, θα χρειαστεί να μεταφέρετε τις εικόνες σας αλλού. Ενώ το iCloud είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές για αυτή τη δουλειά, αν προτιμάτε την offline πρόσβαση, τότε η αποθήκευση τους στο cloud δεν είναι η καλύτερη λύση. Αντ’ αυτού, χρειάζεστε μια τοπική μονάδα αποθήκευσης, όπως ο υπολογιστής σας με Windows.

Ωστόσο, η μεταφορά μέσω τοπικής αποθήκευσης έχει κάποιες προκλήσεις. Σε αντίθεση με τα τηλέφωνα Android, όπου μπορείτε απλά να ανοίξετε το Bluetooth και να αρχίσετε να στέλνετε φωτογραφίες στον υπολογιστή σας, τα iPhone είναι πολύ πιο περιορισμένα σε αυτό το σημείο. Το Bluetooth τους είναι σχεδιασμένο μόνο για σύνδεση με συσκευές, όχι για κοινή χρήση αρχείων.

Γι’ αυτό, θα χρειαστεί να βρείτε άλλες μεθόδους για να μεταφέρετε τις εικόνες από το iPhone σας στον υπολογιστή σας. Ακολουθήστε αυτές τις έξι εύκολες μεθόδους για να μεταφέρετε τις φωτογραφίες σας.

Μέθοδος 1: Πρόσβαση στις φωτογραφίες στο iCloud από τον Browser του PC σας

Το iCloud Photos συγχρονίζεται με την εφαρμογή Φωτογραφίες του iPhone σας, ανεβάζοντας αυτόματα τις εικόνες και τα βίντεό σας απευθείας στον λογαριασμό σας iCloud. Οι εικόνες διατηρούν την πλήρη ανάλυση και τη μορφή HEIF/HEVC, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια της ποιότητας εικόνας. Εδώ είναι πώς να ρυθμίσετε και να αποκτήσετε πρόσβαση στις φωτογραφίες σας στο iCloud:

  1. Στο iPhone σας, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε το όνομά σας στην κορυφή της σελίδας.
  3. Μεταβείτε σε iCloud > Φωτογραφίες.
  4. Ενεργοποιήστε την επιλογή Συγχρονισμός αυτού του iPhone αν δεν είναι ήδη ενεργοποιημένη.
  5. Ανοίξτε τον αγαπημένο σας browser στον υπολογιστή σας.
  6. Συνδεθείτε στο icloud.com χρησιμοποιώντας την ίδια Apple ID που χρησιμοποιείτε στο iPhone σας.
  7. Όταν σας ζητηθεί, πατήστε Επιτρέψτε στο iPhone σας και εισαγάγετε τον εξαψήφιο κωδικό που δημιουργείται για να προχωρήσετε με τη διαδικασία σύνδεσης.
  8. (Προαιρετικά) Πατήστε Εμπιστευτείτε για να εμπιστευτείτε το πρόγραμμα περιήγησής σας και να αποφύγετε την ανάγκη επαλήθευσης κάθε φορά.
  9. Στην αρχική σελίδα του iCloud, κάντε κλικ στην ενότητα Φωτογραφίες.
  10. Περιηγηθείτε στη βιβλιοθήκη για να βρείτε τη φωτογραφία που χρειάζεστε.
  11. Κάντε διπλό κλικ στην εικόνα για να την ανοίξετε.
  12. Επιλέξτε το εικονίδιο λήψης στην επάνω δεξιά γωνία για να κατεβάσετε την εικόνα.
  13. Για να κατεβάσετε πολλές εικόνες ταυτόχρονα, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Ctrl και επιλέξτε τις φωτογραφίες που θέλετε να κατεβάσετε. Στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί λήψης στην κορυφή. Θα συνδυαστούν σε ένα αρχείο ZIP που θα χρειαστεί να εξαγάγετε.

Μετά την ολοκλήρωση, θα πρέπει να βλέπετε τις φωτογραφίες του iPhone σας στον φάκελο Λήψεις του υπολογιστή σας.

Μέθοδος 2: Εισαγωγή φωτογραφιών από το iPhone στην εφαρμογή φωτογραφιών των Windows

Αν μεταφέρετε μεγάλο όγκο φωτογραφιών στον υπολογιστή σας και η λήψη από το iCloud φαίνεται χρονοβόρα, τα Windows προσφέρουν μια ευχάριστη εναλλακτική λύση: την εφαρμογή Φωτογραφίες. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Συνδέστε το iPhone σας στον υπολογιστή μέσω ενός USB καλωδίου δεδομένων.
  2. Μεταβείτε στο Αυτός ο Υπολογιστής για να ελέγξετε αν η συσκευή σας έχει αναγνωριστεί. Αν δεν βρείτε το iPhone σας στη λίστα με τις συσκευές USB, δοκιμάστε να το ξεκλειδώσετε πρώτα.
  3. Ανοίξτε την εφαρμογή Φωτογραφίες των Windows.
  4. Πατήστε Εισαγωγή στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Θα πρέπει να δείτε την επιλογή Apple iPhone.
  5. Κάντε κλικ στο Apple iPhone.
  6. Αν λάβετε μια ειδοποίηση Δεν μπορέσαμε να συνδεθούμε με τη συσκευή σας, ανοίξτε το iPhone σας και πατήστε Επιτρέψτε. Στην ειδοποίηση στον υπολογιστή σας, πατήστε Επανάληψη. Όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο που αποθηκεύονται τοπικά στο iPhone σας (όχι στο iCloud!) θα εισαχθούν στην εφαρμογή Φωτογραφίες των Windows.
  7. Σημειώστε το κουτάκι στην επάνω δεξιά γωνία κάθε εικόνας για να την επιλέξετε. Ή, αν θέλετε να επιλέξετε όλα τα μέσα, κάντε κλικ στο Επιλογή όλων στην κορυφή.
  8. Αφού επιλέξετε όλες τις φωτογραφίες του iPhone που θέλετε να μεταφέρετε στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ στο Προσθήκη στοιχείων.
  9. Επιλέξτε τον φάκελο που θέλετε να αποθηκεύσετε τις εικόνες. Εναλλακτικά, πατήστε Δημιουργία φακέλου για να δημιουργήσετε έναν νέο. Σημειώστε τον κατάλογο που εμφανίζεται στην κορυφή, καθώς αυτός θα είναι ο φάκελος όπου θα βρείτε αργότερα τις φωτογραφίες σας.
  10. Πατήστε Εισαγωγή.
  11. Επαληθεύστε ότι οι φωτογραφίες έχουν αποθηκευτεί ανοίγοντας τον φάκελο που επιλέξατε νωρίτερα.

Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά, μπορείτε να αποσυνδέσετε το iPhone σας από τον υπολογιστή.

Μέθοδος 3: Λήψη φωτογραφιών από το Windows File Explorer

Όταν συνδέετε το iPhone σας στον υπολογιστή μέσω καλωδίου δεδομένων, οι εικόνες και τα βίντεο που είναι αποθηκευμένα τοπικά στη συσκευή σας γίνονται αμέσως προσβάσιμα στον υπολογιστή σας μέσω του File Explorer. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Χρησιμοποιήστε ένα συμβατό USB καλώδιο δεδομένων για να συνδέσετε το iPhone και τον υπολογιστή σας.
  2. Όταν σας ζητηθεί στο iPhone, πατήστε Εμπιστευτείτε για να δώσετε στον υπολογιστή σας πρόσβαση στα δεδομένα σας.
  3. Ανοίξτε τον Windows File Explorer αν δεν έχει ανοίξει αυτόματα.
  4. Μεταβείτε στο Αυτός ο Υπολογιστής.
  5. Ανοίξτε το Apple iPhone.
  6. Κάντε κλικ στο Εσωτερική Αποθήκευση για να δείτε τα τοπικά μέσα στο iPhone σας.
  7. Βρείτε την εικόνα που θέλετε να μεταφέρετε στον υπολογιστή σας. Κάθε φάκελος αντιστοιχεί στο έτος και το μήνα που τραβήχτηκαν τα μέσα. Εάν ψάχνετε για μια φωτογραφία που μόλις τραβήξατε, αναζητήστε τον φάκελο του τρέχοντος έτους και μήνα.
  8. (Προαιρετικά) Αλλάξτε το μέγεθος της προβολής για να διευκολύνετε την περιήγηση στις φωτογραφίες. Πατήστε Προβολή στην κορυφή και επιλέξτε Εξαιρετικά μεγάλα εικονίδια για να μεγεθύνετε τις προεπισκοπήσεις φωτογραφιών.
  9. Επιλέξτε όλες τις εικόνες που χρειάζεστε για μεταφορά.
  10. Σύρετε και αφήστε τις στην Επιφάνεια Εργασίας, που βρίσκεται στη αριστερή πλευρική γραμμή. Οι φωτογραφίες σας θα αντιγραφούν αυτόματα στον φάκελο Επιφάνειας Εργασίας, όπου μπορείτε να τις δείτε.
  11. Αν θέλετε να αλλάξετε τη μορφή των φωτογραφιών σας από HEIC σε JPG ή PNG πριν από τη μεταφορά, κάντε διπλό κλικ στην εικόνα και πατήστε Ctrl + S για να την αποθηκεύσετε. Στη συνέχεια, στο πεδίο Αποθήκευση ως τύπος, επιλέξτε τη μορφή αρχείου που προτιμάτε.

Μέθοδος 4: Χρησιμοποιήστε μια ασύρματη μνήμη USB

Η αναζήτηση για ένα καλώδιο USB είναι πάντα μια δυσκολία. Αν προτιμάτε τη ασύρματη μεταφορά φωτογραφιών από το iPhone σας στον υπολογιστή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή ασύρματης μνήμης USB όπως το AirDisk. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Εγκαταστήστε το AirDisk στο iPhone σας.
  2. Ανοίξτε την εφαρμογή.
  3. Συνεχίστε να πατάτε Επόμενο στις σελίδες καλωσορίσματος.
  4. Όταν φτάσετε στην αρχική σελίδα, πατήστε το συν εικονίδιο στο κέντρο.
  5. Επιλέξτε Βιβλιοθήκη.
  6. Πατήστε Επιτρέψτε πλήρη πρόσβαση για να δώσετε στο AirDisk άδεια πρόσβασης στις φωτογραφίες και τα βίντεό σας.
  7. Επιλέξτε τις φωτογραφίες που χρειάζεστε για μεταφορά.
  8. Πατήστε Εισαγωγή στην επάνω δεξιά γωνία για να εισαγάγετε τις εικόνες στο AirDisk.
  9. Επιλέξτε το κουμπί Συγχρονισμός στην κάτω δεξιά γωνία.
  10. Στην ενότητα Μεταφορά Αρχείων, επιλέξτε Μεταφορά Αρχείων μέσω Wi-Fi. Αυτό θα εμφανίσει μια διεύθυνση IP όπου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στις φωτογραφίες που εισαγάγατε.
  11. Στον υπολογιστή σας, συνδεθείτε στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο με το iPhone σας.
  12. Ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας.
  13. Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση IP που δημιουργήθηκε στο AirDisk.
  14. Για να αποθηκεύσετε τις εικόνες στον υπολογιστή σας, επισημάνετε όλες τις εικόνες που θέλετε και πατήστε το κουμπί Λήψη στην κορυφή.
  15. Στη συνέχεια, μεταβείτε στον φάκελο Λήψεις του υπολογιστή σας και βρείτε το αρχείο ZIP. Εξαγάγετε τα περιεχόμενα για να δείτε τις εικόνες σας. Το AirDisk λειτουργεί και αντίστροφα. Από το AirDisk στον περιηγητή του υπολογιστή σας, μπορείτε να στείλετε αρχεία στο iPhone σας. Απλώς σύρετε και αφήστε το αρχείο στον περιηγητή σας για να το ανεβάσετε αυτόματα. Θα είναι διαθέσιμο στο AirDisk του iPhone σας. Ωστόσο, σημειώστε ότι μόλις κλείσετε το παράθυρο Μεταφοράς μέσω Wi-Fi στο iPhone σας, η σύνδεση θα διακοπεί επίσης.

Μέθοδος 5: Ασύρματη μεταφορά φωτογραφιών με το Snapdrop

Εάν δεν είστε λάτρης των εφαρμογών μεταφοράς, το Snapdrop είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτή η δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς αρχείων διατίθεται μόνο μέσω του προγράμματος περιήγησής σας, χωρίς εγκατάσταση σε iPhone και υπολογιστή. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Συνδέστε το iPhone και τον υπολογιστή σας στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο.
  2. Επισκεφτείτε το snapdrop.net και στις δύο συσκευές.
  3. Σημειώστε το τυχαία δημιουργημένο όνομα χρήστη για το iPhone και τον υπολογιστή σας, που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.
  4. Στο iPhone σας:
    • Πατήστε το όνομα του υπολογιστή σας που εμφανίζεται στη σελίδα του Snapdrop.
    • Επιλέξτε Φωτογραφική Βιβλιοθήκη από το μενού.
    • Επιλέξτε τις εικόνες που θέλετε να στείλετε στον υπολογιστή σας.
    • Αφού επιλέξετε τις φωτογραφίες, πατήστε Προσθήκη στην επάνω δεξιά γωνία. Το αρχείο θα μεταφερθεί αυτόματα στον υπολογιστή σας, και θα δείτε ένα μήνυμα Η μεταφορά αρχείων ολοκληρώθηκε στην κάτω πλευρά της οθόνης μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά.
  5. Στον υπολογιστή σας:
    • Κάντε κλικ στο Αποθήκευση στην ειδοποίηση Αρχείο Λήφθηκε που εμφανίζεται στη σελίδα του Snapdrop.
    • Αποεπιλέξτε το Ζητήστε να αποθηκεύσετε κάθε αρχείο πριν από τη λήψη αν θέλετε οι φωτογραφίες να αποθηκεύονται αυτόματα μόλις τις λάβετε.
    • Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε Επιτρέψτε στην ειδοποίηση Λήψη πολλών αρχείων.
    • Όταν ανοίξετε το φάκελο Λήψεις στον υπολογιστή, κάθε μία από τις φωτογραφίες που στείλατε από το iPhone θα αποθηκευτεί εδώ ξεχωριστά.

Μέθοδος 6: Μεταφορά φωτογραφιών μέσω εφαρμογών μηνυμάτων

Μια αξιόπιστη μέθοδος για να μεταφέρετε εικόνες από το iPhone στον υπολογιστή χωρίς καλώδια USB είναι μέσω εφαρμογών μηνυμάτων. Αν προτιμάτε αυτή την προσέγγιση για την αποστολή των εικόνων σας στον υπολογιστή, το Telegram είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

  1. Εγκαταστήστε το Telegram στο iPhone σας αν δεν το έχετε ήδη.
  2. Συνδεθείτε ή δημιουργήστε έναν λογαριασμό.
  3. Πατήστε στην καρτέλα Ρυθμίσεις.
  4. Επιλέξτε Αποθηκευμένα Μηνύματα. Αυτό θα ανοίξει μια ιδιωτική συνομιλία που έχετε μόνο εσείς πρόσβαση.
  5. Πατήστε το εικονίδιο προσάρτησης στην κάτω αριστερή γωνία.
  6. Σημειώστε τις εικόνες που θέλετε να στείλετε στον υπολογιστή σας. Μπορείτε να στείλετε έως και 100 φωτογραφίες ταυτόχρονα.
  7. (Προαιρετικά) Γράψτε μια λεζάντα στο κενό πεδίο για να παρέχετε περισσότερα στοιχεία για τις εικόνες.
  8. Πατήστε Αποστολή μόλις τελειώσετε.
  9. Στον υπολογιστή σας:
    • Κατεβάστε και εγκαταστήστε την εφαρμογή Telegram Desktop.
    • Συνδεθείτε με τον ίδιο λογαριασμό.
    • Επιλέξτε την ιδιωτική συνομιλία σας με τα αποθηκευμένα μηνύματα.
    • Σημειώστε τις εικόνες που θέλετε να κατεβάσετε.
    • Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή Αποθήκευση σε για να επιλέξετε τον φάκελο όπου θέλετε να αποθηκευτούν οι φωτογραφίες σας.

Η μεταφορά φωτογραφιών μέσω Telegram είναι αρκετά γρήγορη και βολική, με την ανάλυση και την ποιότητα των εικόνων να διατηρούνται κατά τη διαδικασία.

Αυτές οι μέθοδοι καλύπτουν μια ευρεία γκάμα επιλογών για να μεταφέρετε φωτογραφίες από το iPhone σας στον υπολογιστή σας. Είτε επιλέξετε τη σύνδεση μέσω καλωδίου USB, τη χρήση cloud ή μια ασύρματη μεταφορά, υπάρχουν πολλές λύσεις για να βρείτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Πηγή: foxreport

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημόσιοι υπάλληλοι: Μηνιαία αύξηση έως 100 ευρώ στους μισθούς - Οι αυξήσεις στον ιδιωτικό

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 9/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syntaxeis.jpg
Συντάξεις: Τι αλλάζει για όσους αποχωρούν από το 2025 και μετά
Οι ασφαλισμένοι που θα συνταξιοδοτηθούν το 2025 θα πάρουν μεγαλύτερη ανταποδοτική σύνταξη από όσους συνταξιοδοτούνται το 2024, ακόμη και αν έχουν τα...
Συντάξεις: Τι αλλάζει για όσους αποχωρούν από το 2025 και μετά