σπίτι
Πώς να μοσχομυρίσει το σπίτι σου με 4 εύκολους και φυσικούς τρόπους

Ένα καθαρό και μοσχομυριστό σπίτι μας προκαλεί ηρεμία και χαλάρωση. Οι ευχάριστες μυρωδιές δημιουργούν μια ευχάριστη αίσθηση στην ψυχολογία μας, όμως κάποιες φορές οι δυσάρεστες οσμές δεν μπορούν να μας «ξεφύγουν». Είτε πρόκειται για μια άσχημη μυρωδιά που προέρχεται από το ψυγείο είτε για μια μυρωδιά μούχλας από άγνωστη πηγή, αυτές οι μυρωδιές μπορούν να μας εμποδίσουν να χαλαρώσουμε πλήρως στο σπίτι.

Ευτυχώς όμως υπάρχουν μερικά κόλπα για να απαλλαγούμε από τις μυρωδιές και να κάνουμε το σπίτι μας να μοσχομυρίσει εύκολα και με φυσικούς τρόπους. Από το να αρωματίσεις το μπάνιο σου με ευκάλυπτο ή να χρησιμοποιήσεις κόκκους καφέ για να απαλλαγείς από τη δυσοσμία που υπάρχει στο ψυγείο σου.

1. Χρησιμοποίησε κόκκους καφέ για το ψυγείο

Συνήθως οι περισσότερες έχουμε ένα κουτί μαγειρική σόδα μέσα στο ψυγείο για να απορροφά τις φοβερές μυρωδιές. Υπάρχει και άλλη μια άλλη ιδέα: Άλλαξε αυτό το κουτί με ένα μπολ με χρησιμοποιημένο, ξεραμένο κατακάθι καφέ, αυτό λειτουργεί ως φυσικό αποσμητικό χώρου χάρη στο άζωτο που εξαφανίζει τις οσμές.

2. Χρησιμοποίησε ευκάλυπτο για να αρωματίσεις το μπάνιο σου

Μετέτρεψε το μπάνιο σου σε μια απολαυστική εμπειρία που μοιάζει με σπα: Πάρε λίγο φρέσκο ​​ευκάλυπτο, στερέωσε τα στελέχη με ένα λαστιχάκι και χρησιμοποίησε έναν σπάγκο για να κρεμάσεις τη δέσμη από την κεφαλή του ντους σου. Όταν κάνεις ένα ζεστό ντους, ο ατμός θα μεταφέρει το καταπραϋντικό άρωμα του φυτού. Οι μίσχοι πρέπει να διαρκέσουν δύο έως τρεις εβδομάδες, αλλά αν θέλεις μια πιο δυνατή μυρωδιά και δεν σε πειράζει να αντικαταστήσεις τον ευκάλυπτο νωρίτερα, σύνθλιψε τα φύλλα για να απελευθερώσεις περισσότερο αρωματικό λάδι.

3. Χρησιμοποίησε αιθέρια έλαια για να ξεβρωμίσεις τα σκουπίδια

Καταπολέμησε τη δυσοσμία προσθέτοντας μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο σε ένα βαμβάκι και πετώντας το στο δοχείο πριν βάλεις τη σακούλα σκουπιδιών. Αυτό θα βοηθήσει να καλύψει τις ενοχλητικές μυρωδιές και να τις αντικαταστήσει με μια ωραία. Ως μπόνους, ορισμένα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν σε άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τα σκουπίδια: Τα έλαια τσαγιού και εσπεριδοειδών έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες, τα έλαια μέντας μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή των τρωκτικών και το έλαιο λεβάντας μπορεί να απωθήσει τα ζωΰφια.

4. Χρησιμοποίησε εκχύλισμα βανίλιας για να γλυκάνεις ολόκληρο το σπίτι

Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βάλε εκχύλισμα βανίλιας ρίχνοντας μια-δυο κουταλιές της σούπας σε ένα ασφαλές σκεύος για φούρνο. Μόλις 20 λεπτά αργότερα, θα αρχίσεις να μυρίζεις τη γλυκιά μυρωδιά της βανίλιας σε όλο το σπίτι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 9/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ
«Δεν έχω σήμερα μαζί μου κάποιον σάκο με αλόγιστες παροχές, έχω προτάσεις για χρήσιμες και αποτελεσματικές επιλογές», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ