nosokomeio
Συνοδός ασθενή χτύπησε εργαζόμενο του νοσοκομείου Φιλιατών

Νέο περιστατικό βίας εναντίον των υγειονομικών του δημόσιου συστήματος Υγείας καταγράφηκε πριν από λίγες εβδομάδες. Αυτή τη φορά συνέβη στο Νοσοκομείο Φιλιατών όπου συνοδός ασθενούς επιτέθηκε σε εργαζόμενο.

Το περιστατικό συνέβη στις 14 Αυγούστου 2024, όταν αλλοδαπός συνοδός ασθενούς χειροδίκησε εναντίον νοσηλευτή της Παθολογικής Κλινικής. Στη συνέχεια του άσκησε και μήνυση για εξύβριση.

Στο θέμα παρενέβη δύο ημέρες αργότερα ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσπρωτίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταδίκασε απερίφραστα οποιαδήποτε μορφή βίας εις βάρος υγειονομικών. Και υπενθύμισε ότι «ο νόμος 5090/2024 με το άρθρο 33 προβλέπει βαριές ποινές σε όσους διαταράσσουν την ειρήνη σε νοσηλευτικά ιδρύματα και ιδίως σε αυτούς που προβαίνουν σε πράξεις βίας».

«Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό που αναδεικνύει τις δυσχερείς συνθήκες εργασίας και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Φιλιατών.

Όπως αναφέρει οι εργαζόμενοι είναι εξουθενωμένοι από τις απανωτές βάρδιες, καθώς το νοσοκομείο λειτουργεί με ελλιπές προσωπικό. Λόγω της υποστελέχωσης, οι ασθενείς αντιμετωπίζουν πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία, προσθέτει. Και τονίζει ότι λόγω των εφαρμοζόμενων πολιτικών οι συνοδοί καλούνται να αναλαμβάνουν την πλήρη φροντίδα των ασθενών τους ( υγιεινή, σίτιση, φύλαξη κ.λπ.).

Η κατάσταση αυτή οδηγεί τους εργαζόμενους, τους ασθενείς και τους συνοδούς σε εκνευρισμό και διαμάχες μεταξύ τους, τονίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση στις 28 Αυγούστου για το θέμα, στην οποία συζητήθηκαν η εργασιακή εξουθένωση και οι συνθήκες περίθαλψης των ασθενών.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 2/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

volos_psaria
Νεκρά ψάρια στο Βόλο: Δραματική η κατάσταση με τα νεκρά ψάρια - Φόβος εμφάνισης καρχαριοειδών
Τα νεκρά ψάρια προσελκύουν.... καρχαριοειδή - Ο κίνδυνος που παραμονεύει
Νεκρά ψάρια στο Βόλο: Δραματική η κατάσταση με τα νεκρά ψάρια - Φόβος εμφάνισης καρχαριοειδών