astynomiaaa
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME NEWS
Σε δίκη θα οδηγηθούν οι τρεις ειδικοί φρουροί της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορούνται για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 19χρονου κοριτσιού στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών παραπέμπει το Δικαστικό Συμβούλιο τους τρεις ειδικούς φρουρούς της ομάδας ΔΙΑΣ που κατηγορούνται για την υπόθεση του ομαδικού βιασμού του 19χρονου κοριτσιού στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας πριν από δύο χρόνια. Ήταν λίγη ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της 11ης Οκτωβρίου 2022 όταν οι αστυνομικοί, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, απομόνωσαν μέσα σε δωμάτιο του ημι-ισογείου του αστυνομικού τμήματος και κακοποίησαν διαδοχικά την παθούσα. Την επόμενη μέρα η 19χρονη απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές και η καταγγελία της προκάλεσε δημόσιο κύμα υποστήριξης αλλά και αγανάκτησης για ακόμα ένα αποτρόπαιο περιστατικό στο «αμαρτωλό» αστυνομικό τμήμα της οδού Βερανζέρου.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών, Σταυρούλας Δούση, η οποία πριν από περίπου έναν χρόνο ζητούσε την παραπομπή σε δίκη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα όσα καταγγέλλει η 19χρονη πως διαδραματίστηκαν στο διαβόητο εδώ και δεκαετίες αστυνομικό τμήμα. Σύμφωνα με τους δικαστές, οι δύο εκ των τριών αστυνομικών απομόνωσαν το κορίτσι σε δωμάτιο του Α.Τ. που λειτουργεί ως χώρος αποδυτηρίων και τη βίασαν διαδοχικά, με τον τρίτο ειδικό φρουρό που βγήκε έξω από το δωμάτιο να έχει πλήρη γνώση του τι συμβαίνει, λέγοντας «σας αφήνω τώρα μόνους να τα πείτε».

Έτσι οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα από την ΕΛ.ΑΣ. μετά την καταγγελία, θα βρεθούν ενώπιον τακτικών και λαϊκών δικαστών για βιασμό από κοινού. Όσο για τον τρίτο ειδικό φρουρό αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας αφού, σύμφωνα με το σκεπτικό των δικαστών, είχε βοηθήσει τους άλλους δύο αστυνομικούς οδηγώντας όλοι μαζί τη 19χρονη στο ημι-ισόγειο του Α.Τ. που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας. Όλα «κατόπιν προηγούμενης συνεννόησής τους» και με κοινό δόλο.

Ένας τέταρτος ειδικός φρουρός, στον οποίο αρχικά είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες αφού δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του.

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό είναι το κατηγορητήριο για τον δεύτερο κατηγορούμενο, ο οποίος αντιμετωπίζει και το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, αφού, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μαγνητοσκόπησε παράνομα τον βιασμό με κάμερα, αποθήκευσε το υλικό και το μετέφερε αργότερα στο προσωπικό του τηλέφωνο. Το υλικό, αν και διαγράφηκε από τον ίδιο, ανακτήθηκε αργότερα από τη ΔΕΕ και είναι μέρος της δικογραφίας. Αξιοσημείωτο είναι πως φωτογραφικό υλικό χρησιμοποίησε ο ίδιος αστυνομικός κατά την απολογία του προς υπεράσπισή του σε μια προσπάθεια να ισχυριστεί πως η επαφή έγινε με τη συναίνεση της 19χρονης.

Έτσι η υπόθεση θα φτάσει σύντομα στο ακροατήριο και μένει να φανεί αν οι τρεις κατηγορούμενοι θα εμμείνουν στην ίδια υπερασπιστική γραμμή: πως δηλαδή όλα έγιναν με τη συναίνεση της 19χρονης, που δεν αντέδρασε όταν την οδήγησαν στο δωμάτιο του αστυνομικού τμήματος. Στον απόηχο της είδησης του ειδεχθούς περιστατικού μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός κατηγορούμενου, Αλέξης Κούγιας, διατεινόταν πως η 19χρονη ψεύδεται και πως δεν βιάστηκε, αλλά «ικανοποίησε μια φαντασίωσή της».

«Δεν αντέδρασε καθότι φοβόταν»

Τους ισχυρισμούς αυτούς αποδομεί το ίδιο το παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο οι δικαστές υπογραμμίζουν πως οι κατηγορούμενοι προκάλεσαν έντονο φόβο για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα της καταγγέλλουσας, η οποία είχε περιέλθει «σε κατάσταση απόλυτης αδυναμίας αντίδρασης». Το ίδιο αποφαίνεται και η αντεισαγγελέας που πρότεινε την παραπομπή τους, η οποία υπογραμμίζει και τις ιδιότητες και τη θέση ισχύος των τριών κατηγορουμένων, όπως και το νεαρό της ηλικίας της παθούσας και το γεγονός πως αιφνιδιάστηκε από την απομόνωσή της στον χώρο των αποδυτηρίων του Α.Τ. λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Ενδεικτικό είναι ότι οι ισχυρισμοί των αστυνομικών άλλαξαν μέχρι να φτάσουν στον αρμόδιο ανακριτή για να απολογηθούν. Στην αρχή υποστήριζαν πως σεξουαλική επαφή υπήρξε μεταξύ ενός ειδικού φρουρού και της 19χρονης στο αυτοκίνητό του. Κι ο ισχυρισμός τους ίσως να ήταν αρκετός για να πείσει τις Αρχές, μιας και οι κάμερες του αστυνομικού τμήματος, παρότι αυτό βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, δεν λειτουργούσαν. Κάμερες παρακείμενων κτιρίων ωστόσο, το περιεχόμενο των οποίων περιλαμβάνεται στη δικογραφία, έχουν καταγράψει την είσοδο και την αποχώρηση της 19χρονης στο Α.Τ., αναγκάζοντας τους κατηγορούμενους να αλλάξουν υπερασπιστική γραμμή και να ισχυριστούν ότι η 19χρονη τους ζήτησε να την «ξεναγήσουν» στο αστυνομικό τμήμα.

Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να αντικρούσουν και άλλα αποδεικτικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα την ιατροδικαστική έκθεση η οποία γνωμοδοτεί κατηγορηματικά πως το κορίτσι βιάστηκε. Το ίδιο αναφέρει στην κατάθεσή του και ιδιώτης γυναικολόγος, τον οποίο επισκέφτηκε την επόμενη μέρα η 19χρονη λόγω αιμορραγίας. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και η έκθεση διενέργειας ψυχολογικής πραγματογνωμοσύνης και η κατάθεση ψυχολόγου που την προέτρεψε να καταγγείλει την κακοποίησή της.

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 4/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κουρέτας Μπέος
Δημήτρης Κουρέτας για Μπέο: «Απλά βρωμάς και σε σιχαίνονται»
Ο δήμαρχος αποκάλεσε τον περιφερειάρχη «νούμερο», «πολιτικό απατεώνα», «νεκροθάφτη ψαριών» και «πατρινιά», υπονομεύοντας την καταγωγή του από την...
Δημήτρης Κουρέτας για Μπέο: «Απλά βρωμάς και σε σιχαίνονται»
8e1b4-xlouketo-sxoleio.jpg.pagespeed.ic_.1eanpjwepb.jpg
Ατελείωτα τα «λουκέτα» σε σχολεία: Δεν θα ανοίξουν εφέτος 20 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στη Δυτ.Μακεδονία
Δείτε ποια σχολεία δεν θα ανοίξουν για τη νέα σχολική χρονιά
Ατελείωτα τα «λουκέτα» σε σχολεία: Δεν θα ανοίξουν εφέτος 20 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά στη Δυτ.Μακεδονία