Η μαρμελάδα που έδωσε το όνομά της σε όλες τις υπόλοιπες από το πορτογαλικό «marmelo», που σημαίνει κυδώνι, είναι εύκολη, απίστευτα αρωματική και γευστική.
Το κυδώνι είναι φρούτο εποχής και μπορείς να φτιάξεις την πιο νόστιμη μαρμελάδα.
Συστατικά
- 1 κιλό κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά καρέ
- 1 κιλό ζάχαρη
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 βανίλια φυσική.
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνεις τα κυδώνια
- Τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν
- Τα αφαιρείς από την κατσαρόλα τα βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ και τα πολτοποιείς με το πιρούνι
- Σχίζεις με το μαχαίρι τον λοβό της βανίλιας κατά μήκος παίρνεις το εσωτερικό της και το ρίχνεις στον πολτό των κυδωνιών
- Προσθέτεις στον πολτό τη ζάχαρη ανακατεύεις καλά και τον ρίχνεις και πάλι στην κατσαρόλα να βράσει για 40 περίπου λεπτά ανακατεύοντας
- Μόλις πάρει χρώμα και πήξει προσθέτεις το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις το ανακάτεμα και το βράσιμο για 3 λεπτά ακόμη
- Η μαρμελάδα είναι έτοιμη και μπορείς να τη μοιράσεις στα βάζα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
SKG: Τι σημαίνει η συντομογραφία της Θεσσαλονίκης;
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής - Αιτήσεις έως 30/12
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση