Ραδιοφωνικός σταθμός
«H εκπαίδευση εκτός από αγωνία, έχει και αγώνες»

Μια εκπομπή αφιερωμένη στα σχολεία που ξεκινάνε και την εκπαιδευτική κοινότητα που αγωνιά.

Την ΤΡΙΤΗ 10/9/24 στις 7-8 μμ στις ΜΕΛΩΔΙΚΕΣ μας ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ με τον Θέμη Κοτσιφάκη, (στην επιλογή και το σχολιασμό των τραγουδιών) στη φιλόξενη συχνότητα του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94fm και στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του σταθμού (www.94fm.gr )

“Ένας μικρός Σεπτέμβρης βάζει τα κλάματα, που στο σχολείο τον πάνε να μάθει γράμματα”, γράφει ο Ηλίας Κατσούλης και τραγουδά ο Παντελής Θαλασσινός, και ξεκινάμε ένα αφιέρωμα στους μαθητές και τις μαθήτριες, με τη βοήθεια των White Stripes και του Δημήτρη Ζερβουδάκη, ενώ οι Crosby Still Nash and Young, δίνουν συμβουλές στους γονείς…. μέρες που ναι.

Αφιερωμένα και στους/στις εκπαιδευτικούς που αγωνιούν να κάνουν το καλύτερο, με τα παιδικά μάτια καρφωμένα πάνω τους. Μας βοηθούν σε αυτό o Elton John, και η Lulu. «Στον κύριο μας με αγάπη».

H εκπαίδευση εκτός από αγωνία, έχει και αγώνες. Μας το επιβεβαιώνει ο ράπερ Rebel Diaz από το Σικάγο, αλλά και ο Μαρκόπουλος από το Θεσσαλικό κύκλο για το δάσκαλο που ξεσηκώνει λέγοντας πως "όποιος για το δίκιο δεν παλεύει θα ζει και θα πεθαίνει σαν ραγιάς".

Η εκπαίδευση είναι μόρφωση, γνώση, κοινωνική ένταξη και αμφισβήτηση αξιών. Εδώ μας βοηθούν οι Pink Floyd, ο Alice Cooper, αλλά και ο Pete Seeger που αναρωτιέται: Τι έμαθες στο σχολείο σήμερα;

Για τις φιλίες και τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα τραγουδούν η Πόπη Αστεριάδη και ο Σωκράτης Μάλαμας με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων.

Και για τις σχολικές ή εξωσχολικές «αταξίες» μας διηγούνται ιστορίες ο Μάρκος Βαμβακάρης και οι Magic de Spell με τη βοήθεια του Γ. Ζαμπέτα.

Συντονιστείτε 94fm και καλή χρόνια…..

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 9/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα