Κακοκαιρία
Σε αποδρομή βρίσκεται η κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ»

Σε αποδρομή βρίσκεται η κακοκαιρία «ΑΤΕΝΑ» μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις που προκάλεσε χθες Τρίτη (10/09). Στην Κέρκυρα έπεσαν τουλάχιστον 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα, ενώ μεγάλος όγκος νερού έπεσε, επίσης στη Χίο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σήμερα ο καιρός θα είναι άστατος στις περισσότερες περιοχές της χώρας με διαστήματα ηλιοφάνειας να εναλλάσσονται με βροχοπτώσεις. Πιο έντονα τα φαινόμενα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη θα είναι σε Μακεδονία, Θράκη και το βορειοανατολικό και ανατολικό Αιγαίο. Το μεσημέρι είναι πιθανό να έχουμε τοπικές βροχές.
 
Βορειοδυτικοί άνεμοι 5-6 μποφόρ θα πνέουν σε Αιγαίο και Ιόνιο. Η μέγιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 30 βαθμούς Κέλσιου.

Στην Αττική θα έχουμε ηλιοφάνεια αλλά το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι άστατος. Το κύμα κακοκαιρίας σταδιακά θα αρχίσει να μετατοπίζεται στη βορειοανατολική Ελλάδα. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Πέμπτη η αστάθεια θα επηρεάσει το ανατολικό Αιγαίο και το Ιόνιο. Την Παρασκευή κάποια βαρομετρικά χαμηλά θα σχηματίσουν ένα Π πάνω από τη χώρα που θα φέρει βροχές στη Δυτική Ελλάδα στα βόρεια και λιγότερο στο ανατολικό αιγαίο. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από τη Δευτέρα. Δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι τοπικά ισχυρά.  

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 12-09-2024

Στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός με λίγες κατά τόπους νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι, ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 27 με 29 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-09-2024

Στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη έως 6 μποφόρ.Το απόγευμα στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Θα φτάσει στα δυτικά τους 28 με 30 βαθμούς, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 26 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 14-09-2024

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-09-2024

Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός με λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες. Πιθανόνητα τοπικών βροχών υπάρχει στο Ιόνιο, τη βόρεια ηπειρωτική χώρα και το ανατολικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα κεντρικά και τα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 12/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κατάληψη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση
Συγχωνεύσεις τμημάτων: Κατάληψη στο γραφείο διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Video)
Κατάληψη στο γραφείο του διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων
Συγχωνεύσεις τμημάτων: Κατάληψη στο γραφείο διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Video)