πυροσβεστική
Η κατάσταση που επικρατεί είναι δύσκολη, τουρίστες αποχωρούν με βαλίτσες από ξενοδοχεία ενώ ο καπνός έχει δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα

Μηνύματα από το 112 έλαβαν κάτοικοι και επισκέπτες για να απομακρυνθούν από τα σημεία που βρίσκονται κοντά στη μεγάλη φωτιά που καίει στον Πλατανιά Χανίων, προς την περιοχή Γεράνι, μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι δύσκολη, τουρίστες αποχωρούν με βαλίτσες από ξενοδοχεία ενώ ο καπνός έχει δημιουργήσει μία αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ τρία εναέρια πυροσβεστικά μέσα προσπαθούν να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις που διαρκώς ενισχύονται.

Η τουριστική περιοχή του Πλατανιά αυτή την ώρα περνάει δύσκολες στιγμές, από τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σε καλαμιώνα μεταξύ της ακτογραμμής και των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων.

Πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά, Κίσσαμο και Ρέθυμνο δίνουν μάχη με τις φλόγες που έχουν βρει καύσιμη ύλη, λόγω της ανομβρίας που επικρατεί, την ίδια ώρα που ο άνεμος δυσκολεύει το πυροσβεστικό έργο.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Τσαπάκο, που μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ, «η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Προσπαθούμε να πιάσουμε τη φωτιά νότια, όπως κατευθύνεται. Δύο τμήματα δασοκομάντος βρίσκονται επί οδού και φτάνουν στην εστία, υδροφόρες των δήμων και ιδιωτικές ενισχύουν το έργο πυρόσβεσης. Δεν υπάρχει κίνδυνος για ξενοδοχείο και τουριστικά καταλύματα αλλά οι εκκενώσεις αφορούν στην πρόληψη».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 12/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa_class_2.jpg
Επιμορφωτικό Εργαστήριο με τίτλο Supporting Multilingual Classrooms 17 και 18 Οκτωβρίου 2024
Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από καταξιωμένες επιμορφώτριες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών, τις κ.κ. Catherine Carré-Karlinger...
Επιμορφωτικό Εργαστήριο με τίτλο Supporting Multilingual Classrooms 17 και 18 Οκτωβρίου 2024
pierrakakis
Πιερρακάκης: «Έχουμε τους περισσότερους εκπαιδευτικούς στην ΕΕ και ταυτόχρονα τα περισσότερα κενά»
Τι ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανήμερα της επίσημης έναρξης του φετινού σχολικού έτους, μιλώντας στην Ρίτσα Μπιζόγλη και το...
Πιερρακάκης: «Έχουμε τους περισσότερους εκπαιδευτικούς στην ΕΕ και ταυτόχρονα τα περισσότερα κενά»