Μαρία Καρυστιανού - Βασίλης Οικονόμου
«Ο θάνατος αυτών των ανθρώπων συνέβη. Δεν είναι μια ιστορία που πάλιωσε... Είναι ένα έγκλημα που παραμένει ντροπιαστικά ατιμώρητο»

Την οργή της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, προκάλεσαν οι προκλητικές δηλώσεις του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου, για την τραγωδία των Τεμπών.

«Η ζωή που συνεχίζεται από πλευράς των εμπλεκόμενων, σαν να μην έχει συμβεί ΤΙΠΟΤΑ , είναι ύβρις για τους νεκρούς, για μας, για όλους» επισήμανε η Μαρία Καρυστιανού σε ανάρτησή της.

«Ο θάνατος αυτών των ανθρώπων συνέβη. Δεν είναι μια ιστορία που πάλιωσε... Είναι ένα έγκλημα που παραμένει ντροπιαστικά ατιμώρητο» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Β. Οικονόμουενοχλημένος από την αναφορά στη συγκεκριμένη σιδηροδρομική τραγωδία ως παράδειγμα για ζητήματα ασφάλειας, είχε πει: «Γιατί όμως μιλάτε συνέχεια για τα Τέμπη; Δηλαδή αν πέσει ένα αεροπλάνο,θα μιλάτε συνέχεια για την πτώση του αεροπλάνου; Δεν προχωράει η ζωή;».

Η απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού

Η Μαρία Καρυστιανού υπογράμμισε σε ανάρτησή της στο facebook:

Βασίλη Οικονόμου,
Υφυπουργέ Υποδομών και Μεταφορών,
Όταν ένα αεροπλάνο πέφτει , όταν ένα πλοίο βυθίζεται ή όταν ένα τρένο συγκρούεται …η ζωή συνεχίζεται για κάποιους με απίστευτη δυσκολία και πόνο .
Το ίδιο δύσκολα συνεχίζεται όμως η ζωή και για τους εμπλεκόμενους της τραγωδίας εφόσον αυτή συμβεί σε ένα κράτος όπου οι Θεσμοί λειτουργούν με αξιοπρέπεια.
Στη δίκη μας περίπτωση, ενοχλεί πολύ, ακόμα και η αναφορά στη λέξη Τέμπη. Στη λέξη τρένο…
Στην δίκη μας περίπτωση, μετά την σύγκρουση που οφείλεται στις εγκληματικές παραλήψεις και αδιαφορία του υπολόγου συναδέλφου σας -που καταχειροκροτήθηκε από όλους σας- και ο οποίος εμπλέκεται ΚΑΙ σε οικονομικό έγκλημα σύμφωνα με την Ευρωπαία εισαγγελέα, έχουμε και την απίστευτη προσπάθεια / εμπλοκή της ηγεσίας του κόμματος που τόσο ένθερμα στηρίζετε , στην συγκάληψη σχετικά με το παράνομο φορτίο της εμπορικής που έκαψε 30 ανθρώπους.
Μακάρι να δείχνατε την ίδια θερμη στην αποκάλυψη της αλήθειας και την προάσπιση των αξιών της κοινωνίας.
Η ζωή που συνεχίζεται από πλευράς των εμπλεκόμενων, σαν να μην έχει συμβεί ΤΙΠΟΤΑ , είναι ύβρις για τους νεκρούς, για μας , για όλους.
Ο θάνατος αυτών των ανθρώπων συνέβη. Δεν είναι μια ιστορία που πάλιωσε ….
Είναι ένα έγκλημα που παραμένει ντροπιαστικά ατιμώρητο.
Αν πιστεύετε ότι θα κλείσουμε μάτια και αυτιά ΚΑΙ σε αυτό το κρατικό έγκλημα , στέκεστε γελασμένος .
Είτε διαβάζετε έτοιμες δηλώσεις είτε εκφράζεστε ελεύθερα, είναι ολοφάνερη σε όλους η έλλειψη ηθικής και η νοσηρή κομματική ιδεολογία στην οποία ανήκετε.
Σίγουρα πάντως δεν κινδυνεύετε με διαγραφή.
Μάλλον καταχειροκροτήθηκατε και εσείς.

Προκλητική δήλωση Οικονόμου: «Γιατί μιλάτε συνέχεια για τα Τέμπη; Δεν προχωράει η ζωή;»

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Οικονόμου μίλησε σε συνέντευξή του στο Kontra για τα Τέμπη, αφού πρώτα έριξε ευθύνες στους μηχανοδηγούς τους οποίους κατηγόρησε για ψέματα σχετικά με τις καταγγελίες τους για την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο, στη συνέχεια προχώρησε μια φράση που προκαλεί οργή, για το δυστύχημα στα Τέμπη.

«Γιατί όμως μιλάτε συνέχεια για τα Τέμπη; Δηλαδή αν πέσει ένα αεροπλάνο,θα μιλάτε συνέχεια για την πτώση του αεροπλάνου; Δεν προχωράει η ζωή;» είπε επειδή ενοχλήθηκε από την επιμονή του παρουσιαστή να αναφέρει ως παράδειγμα για θέματα ασφαλείας, την συγκεκριμένη τραγωδία. 

Ο Οικονόμου επιτέθηκε μάλιστα ξανά στους εργαζόμενους στον σιδηρόδρομο λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχουν διαφορετική στάση γιατί… πληρώνονται από αυτή τη δουλειά.

«Δεν μπορεί ένα τραγικό περιστατικό να είναι άλλοθι για να μην γίνεται τίποτα ή δικαιολογία για κάποιους να ακυρώνουν το μέσο αυτό. Ακυρώνουν το μέσο ενώ τρώνε ψωμί από τον σιδηρόδρομο». Οταν ο παρουσιαστής του αντιπαράθεσε ότι διακυνδυνεύουν τη ζωή τους όπως έχει αποδειχθεί, με τον υφυπουργό να απαντά με ύφος: «εντάξει τώρα…».

Ο υφυπουργός συνέχισε, λέγοντας πως και για το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους, λένε ψέματα.
«Λένε μεγάλα ψέματα. Δεν συνέβη ποτέ το περιστατικό στους Αγίους Αναργύρους», ισχυρίστηκε, αναφέροντας ότι λειτούργησαν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. 

«Οι μηχανοδηγοί που λένε βάλτε τηλεδιοίκηση εκεί που γίνονται τα έργα είναι σαν να σας λέω εγώ πετάχτε με ελικόπτερο τώρα. Λένε κάτι που εις γνώση τους ξέρουν ότι δεν γίνεται» συνέχισε στο ίδιο… πνεύμα ο υφυπουργός.

Στο τέλος μάλιστα είπε ότι «όποιος διακινδυνεύει τη ζωή του, να το πει καθαρά. Δεν ξέρω αν λένε αυτό (οι μηχανοδηγοί)».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οπτικη
Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε το φλιτζάνι σε 7 δευτερόλεπτα;
Μόνο άνθρωποι με πολύ μεγάλη παρατηρητικότητα και άριστες γνωστικές δεξιότητες μπορούν να λύσουν αυτή την νέα οπτική ψευδαίσθηση
Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε το φλιτζάνι σε 7 δευτερόλεπτα;
Αλόννησος
Αλόννησος: Στην κορυφή των Ελληνικών προορισμών χωρίς συνωστισμό για τους Γάλλους
Η Χώρα, η ιστορική πρωτεύουσα, εντυπωσιάζει με τα γραφικά σοκάκια και τη θέα που “κόβει” την ανάσα
Αλόννησος: Στην κορυφή των Ελληνικών προορισμών χωρίς συνωστισμό για τους Γάλλους