ατ παντελεημονας
Με συλλήψεις και ξύλο η χθεσινή διαδήλωση

Οργή για την αστυνομική δολοφονία του 37χρονου μετανάστη Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ, ο οποίος παραδόθηκε νεκρός στην οικογένειά του, με εμφανή σημάδια βάναυσης κακοποίησης, μετά από μέρες που αγνοείτο, κατά τις οποίες, όπως προκύπτει, τον περιέφεραν από τμήμα σε τμήμα.

Η αντίδραση έρχεται δυναμικά, καθώς, σήμερα έχει προγραμματιστεί νέα διαδήλωση στις 19:30 στην πλατεία Αττικής και θα ακολουθήσει πορεία προς το διαβόητο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα.

Στη χθεσινή αυθόρμητη κινητοποίηση στην πλατεία Βικτωρίας, προσήχθησαν τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα δύο τελικά συνελήφθησαν, ενώ, όπως καταγγέλλεται διαδηλωτής χτυπήθηκε άγρια από άνδρες των ΜΑΤ.

Η ΚΕΕΡΦΑ που έδωσε δημοσιότητα στην υπόθεση του βασανισμού μέχρι θανάτου του 37χρονου μετανάστη, καταγγέλλοντας, όπως και η δικηγόρος της οικογένειάς του, επιχείρηση συγκάλυψης από την αστυνομία, καλεί σε μαζική διαδήλωση στις 12 Οκτωβρίου, στην πλατεία Βικτωρίας, μετά την ταφή του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Πακιστάν. «Η συγκάλυψη είναι προκλητική. Τον κρατούσαν στο μόνο σημείο όπου δεν υπάρχουν κάμερες καταγραφής και τον εμφανίζουν να προκαλεί καταστροφές στον χώρο. [...] Είναι αδιανόητο η διερεύνηση να παραμείνει στα χέρια των δημίων του στο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα. Απαιτούμε να την αναλάβει η Εισαγγελία, να εξαιρεθεί άμεσα το Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση.

Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη

Μετά το εξόφθαλμο την προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση να έχει αναλάβει το ίδιο το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, δηλαδή οι άνθρωποι που διερευνώνται, που όπως ήταν φυσικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οικογένειας του θύματος και άλλων φορέων, με απαίτηση να αφαιρεθεί από το εν λόγω Αστυνομικό Τμήμα η συγκεκριμένη διαδικασία, έγινε γνωστό ότι με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η έρευνα διαβιβάζεται στο Συνήγορο του Πολίτη.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η απόφαση αυτή πάρθηκε «προκειμένου να υπάρξει πλήρης και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης, στο πλαίσιο του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας, ώστε να μη μείνει καμία απολύτως σκιά».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακαλούνται αυτά τα γνωστά δημητριακά βρώμης

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

georgiadis
Παραλήρημα Γεωργιάδη: «Δεν μπορεί τα έξοδα κάθε λαθρομετανάστη να τα πληρώνει ο Έλληνας πολίτης»
«Ακροδεξιό σόου» από τον Άδωνι Γεωργιάδη: «Ο ΔΟΜ μας δίνει χρήματα για να καλύπτουμε τις ανάγκες των λαθρομεταναστών, αν έρθουν 10 εκατ. πρέπει να...
Παραλήρημα Γεωργιάδη: «Δεν μπορεί τα έξοδα κάθε λαθρομετανάστη να τα πληρώνει ο Έλληνας πολίτης»
xylodarmos
Κρήτη: Παραδόθηκε ο 14χρονος μαθητής που ξυλοκόπησε τον διευθυντή του σχολείου του
Μόλις ο διευθυντής βγήκε από το αυτοκίνητο, τον χτύπησε με μπουνιές, με αποτέλεσμα να στείλει τον άτυχο άνδρα στο νοσοκομείο.
Κρήτη: Παραδόθηκε ο 14χρονος μαθητής που ξυλοκόπησε τον διευθυντή του σχολείου του