fthinopwro
ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ/INTIME NEWS
Μερικοί ιδιαίτερα όμορφοι προορισμοί για το τριήμερο

Πλησιάζει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και πολλοί είναι εκείνοι που θα προτιμήσουν τις μίνι αποδράσεις.

Τρεις προορισμοί με αυτοκίνητο υπόσχονται να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό.

Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη έχει την τιμητική της αυτή την περίοδο του χρόνου, αφενός γιατί γιορτάζει ο πολιούχος της Άγιος Δημήτριος και αφετέρου γιατί ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου πραγματοποιείται η στρατιωτική παρέλαση που αξίζει να δεις. Ο περίπατος στην παραλία της Θεσσαλονίκης με φόντο τον Λευκό Πύργο, η επίσκεψη στην Άνω Πόλη και η βόλτα στους κεντρικούς δρόμους δεν πρέπει να απουσιάζουν από τη λίστα σου.

Να τονίσουμε πως η συμπρωτεύουσα φημίζεται για το καλό και νόστιμο φαγητό, συνεπώς μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τοπικές κι όχι μόνο γεύσεις. Τέλος, λίγο πριν πάρεις τον δρόμο της επιστροφής, αγόρασε μπουγάτσα και τρίγωνα πανοράματος για να γλυκάνεις την ημέρα σου.

Ιωάννινα

Τα πανέμορφα Ιωάννινα αποτελούν μια πολύ καλή πρόταση για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου κι όχι άδικα, αφού συνδυάζουν την απόλυτη ηρεμία με τους έντονους ρυθμούς της νέας γενιάς. Η απαράμιλλη ομορφιά της λίμνης σε μαγεύει από το πρώτο λεπτό, το κάστρο σου θυμίζει την ιστορικότητά τους, ενώ τα αμέτρητα μαγαζιά σου δίνουν την ευκαιρία να απολαύσεις τον καφέ και το ποτό σου, όποια προτίμηση κι αν έχεις. Πέρα από το γραφικό και παραμυθένιο κέντρο τους, τα Ιωάννινα παρέχουν πολλές επιλογές για μονοήμερες αποδράσεις.

Για παράδειγμα, το Μέτσοβο και τα Ζαγοροχώρια, είναι δύο ξακουστές και υπέροχες τοποθεσίες, ιδανικές για χαλάρωση με φόντο τα βουνά και τα φαράγγια. Εκεί, ο χρόνος σταματάει και η επαφή με τη φύση σε γεμίζει ενέργεια, το μυαλό καθαρίζει και το σώμα ηρεμεί. Μην παραλείψεις να γευματίσεις σε μία από τις παραδοσιακές ταβέρνες, δοκιμάζοντας τοπικές συνταγές.

Ναύπλιο

Αφήνοντας τη βόρεια Ελλάδα και κατηφορίζοντας προς τα κάτω και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο, σε περιμένει το γραφικό και πλούσιο σε ιστορία Ναύπλιο. Η πρώτη πρωτεύουσα του τότε νεοσύστατου ελληνικού κράτους (1823) ανταμείβει κάθε επισκέπτη της, αφού τα συνδυάζει όλα. Βρίσκεται μόλις 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα και αποτελεί ιδανικό προορισμό για εκείνους που θέλουν ήσυχες διακοπές, δίπλα στη θάλασσα, χωρίς, όμως να χάσουν τις ανέσεις της πόλης.

Ο ρομαντισμός και η γοητεία του είναι αδιαμφισβήτητα και κάθε βήμα σου στα σοκάκια του κέντρου θα σε πείσουν γι’ αυτό. Το Μπούρτζι, το Παλαμίδι, το παλιό τζαμί νυν Δημοτικό Θέατρο, είναι κάποια από τα πράγματα που πρέπει να επισκεφτείς, αν ταξιδεύεις για πρώτη φορά στο Ναύπλιο. Γύρω του, υπάρχουν πολλά μικρά χωριουδάκια που προλαβαίνεις να εξερευνήσεις μέσα σε ένα τριήμερο.

Πηγή: jenny.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 11/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα