milton
Διπλή καταστροφή στη Φλόριντα από τους ανεμοστρόβιλους και τις πλημμύρες

Τουλάχιστον 17 νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές άφησε πίσω του τυφώνας «Μίλτον» σε οκτώ κομητείες της Φλόριντα στις ΗΠΑ.

Εκτός από τον τυφώνα και τα πλημμυρικά φαινόμενα που ακολούθησε, ο «Μίλτον» προκάλεσε τουλάχιστον 50 ανεμοστρόβιλους, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου που κατέστρεψε μέρος μιας κοινότητας ηλικιωμένων στην κομητεία Σαιντ Λούσι. Ενδεικτικό ότι στο σημείο εντοπίστηκαν οι σοροί έξι ηλικιωμένων που δεν είχαν εγκαταλείψει την περιοχή που χτυπήθηκε βίαια από δώδεκα ανεμοστρόβιλους που εμφανίστηκαν στην περιοχή μέσα σε 20 λεπτά.

Ο τυφώνας Μίλτον έγινε τυφώνας κατηγορίας 5 στον Κόλπο του Μεξικού πριν φτάσει στην ξηρά κοντά στο Σαρασότα την Τετάρτη, ως τυφώνας κατηγορίας 3, σύμφωνα με την κλίμακα ανέμων Σαφίρ – Σίμσον. Πριν από την άφιξη του τυφώνα, εκδόθηκαν διαταγές εκκένωσης για περίπου 6 εκατομμύρια κατοίκους, με τους αξιωματούχους να προειδοποιούν ότι ο τυφώνας θα προκαλούσε μεγάλα πλημμυρικά φαινόμενα γύρω από τον Κόλπο της Τάμπα.

Ωστόσο, αν και ο τυφώνας έφτασε εξασθενημένος στην ξηρά οι κάτοικοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ανεμοστρόβιλους που ευθύνονται για τους περισσότερους θανάτους, πλημμύρες, καταστροφές από τους δυνατούς ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις, πτώση δέντρων και διακοπή ρεύματος.

Χιλιάδες συνεργεία ηλεκτροδότησης εργάζονται αδιάκοπα, και μέχρι στιγμής, έχουν βοηθήσει στην αποκατάσταση περισσότερων από ένα εκατομμύριο κατοικιών λιγότερο από 24 ώρες μετά την άφιξη του Μίλτον.

Drones και μέλη διασωστικών συνεργείων δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που είναι ανυπολόγιστο. Σε ορισμένες πόλεις, όπως οι Γκρόουβ και Μανασόρα, τα σπίτια έχουν διαλυθεί από τους ανεμοστρόβιλους και οι δρόμοι είναι μπλοκαρισμένοι από συντρίμμια.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την κατάρρευση ενός γερανού πάνω στο κτήριο της εφημερίδας The Tampa Bay Times στην πόλη St. Petersburg, ενώ η οροφή του γηπέδου μπέιζμπολ Tropicana Field έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Ειδοποιήσεις εκκένωσης εστάλησαν σε εκατομμύρια ανθρώπους, με την αρχηγό της αστυνομίας του Μπράντεντονι, να δίνει μια ζοφερή πρόγνωση για όσους αγνόησαν τις οδηγίες. «Πιθανότατα θα βρούμε πτώματα το πρωί», δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4 το πρωί της Πέμπτης.

Ο τυφώνας Μίλτον έχει εξασθενήσει σε τυφώνα κατηγορίας 1 και κινείται πλέον προς τις ανατολικές ακτές της Φλόριντα – με τους κατοίκους να εξακολουθούν να παλεύουν με τους βίαιους ανέμους, τα πλημμυρικά φαινόμενα και τους αλιγάτορες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 11/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ανδρουλάκης
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας που προέρχεται από την ΝΔ
«Όταν θες να κάνεις debate δε βάζεις δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη και μετά να λες ότι εγώ είχα ομιλία στον Πύργο. Δεν είχα καμία ομιλία στον Πύργο,...
Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσει πρόεδρο της Δημοκρατίας που προέρχεται από την ΝΔ