Φέτος το Halloween φιάξτε τα πιο «τρομακτικά» cake pops και εντυπωσιάστε μικρούς και μεγάλους! Με γέμιση από κέικ βανίλιας με μπαχαρικά, επικάλυψη σοκολάτας και Halloween διακόσμηση.
Για το κέικ
- 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για τη φόρμα
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 βανιλίνες
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο, τριμμένο
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1 πρέζα πιπέρι
- 2 αυγά, μεσαία
- 130 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 100 γρ. γάλα πλήρες
- 100 γρ. ηλιέλαιο, + έξτρα για τη φόρμα
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. τυρί κρέμα
- Για την επικάλυψη
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 250 γρ. κουβερτούρα λευκή
- 40 γρ. ηλιέλαιο
Για τη διακόσμηση
- μπισκότα, τριμμένα
- βρώσιμα διακοσμητικά μάτια
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τις βανιλίνες, την κανέλα, το γαρίφαλο, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα και το ηλιέλαιο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αλείφουμε με ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία μακρόστενη φόρμα για κέικ 10x30 εκ., και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί μέχρι μέσα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο και τοποθετούμε τη φόρμα σε μια σχάρα για 10 λεπτά.
- Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να κρυώσει εντελώς.
Για τη σύνθεση
- Τρίβουμε με τα χέρια μας το κέικ και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα, και χτυπάμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα για 1-2 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε 25 μπαλάκια των 30 γρ., καρφώνουμε τα ειδικά στικς για να δημιουργήσουμε τα cake pops και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Μεταφέρουμε το ταψί στην κατάψυξη για 60 λεπτά.
- Τοποθετούμε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε λίγο νερό, ώστε να λιώσουμε την κουβερτούρα χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του μπεν μαρί.
- Σπάμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τοποθετούμε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη λευκή κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο στη λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Αφαιρούμε τα cake pops από την κατάψυξη.
- Βουτάμε τα μισά cake pops στην κουβερτούρα και τα άλλα μισά στη λευκή και τα κρατάμε για λίγα δευτερόλεπτα με τα χέρια μας μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
- Πασπαλίζουμε με ένα κουτάλι λίγη κουβερτούρα, είτε του ίδιου χρώματος είτε του αντίθετου, συνεχίζοντας να τα κρατάμε με τα χέρια μας ενώ παράλληλα τα γυρνάμε για να δημιουργήσουμε περιμετρικά το εφέ της «μούμιας».
- Πασπαλίζουμε με λίγα τριμμένα μπισκότα.
- Προσθέτουμε τα βρώσιμα διακοσμητικά ματιά χρησιμοποιώντας ελάχιστη κουβερτούρα για «κόλλα» και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Απαράδεκτη η απόφαση να μας πληρώσουν παραμονή Χριστουγέννων
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ