synaylia
Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισε το Καλλιμάρμαρο στη μεγάλη συναυλία για τα Τέμπη - Συγκλόνισε ο Φοίβος Δεληβοριάς με το τραγούδι του για τα θύματα στα Τέμπη

Μια βραδιά γεμάτη μηνύματα και στίχους τραγουδιών για ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί. Στο Καλλιμάρμαρο, 40.000 άνθρωποι, απαίτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη και η φωνή τους ακούστηκε δυνατά σε όλη την Ελλάδα και έφτασε μέχρι τον ουρανού στα πιο λαμπρά 57 αστέρια του σύμπαντος. Μια βραδιά που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο σύλλογος συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος «Τέμπη 2023» για τις ψυχές που χάθηκαν άδικα.

sinaulia tempi
synaylia

Μια βραδιά που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όλων με το πλήθος να γίνεται «όλων των νεκρών η φωνή» και την Μαρία Καρυστιανού, εμφανώς συγκινημένη, να ανεβαίνει στη σκηνή για να πει «ποτέ ξανά» προειδοποιώντας ότι «αυτό που σκότωσε» τους 57 στα Τέμπη «παραμένει ελεύθερο να σκοτώνει ξανά και ξανά» αλλά χωρίς να χάνει την ελπίδα της γιατί «είμαστε εδώ δυνατοί και αποφασισμένοι» γιατί «όλη η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τους αδικοχαμένους… Μέχρι τη δικαίωση και ακόμα παραπέρα».

karystianou

Μαρία Καρυστιανού στη συναυλία - "Όχι, δεν ξεχνάμε, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ"

Λίγο πριν ξεκινήσει το κομμάτι της δικής του συμμετοχής στη συναυλία, ο Σωκράτης Μάλαμας κάλεσε στη σκηνή τη Μαρία Καρυστιανού, η οποία ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσοι βοήθησαν εργάστηκαν και παραβρέθηκαν στη συναυλία.

"Ένα μεγάλο ευχαριστώ που αγκαλιάσατε με τόση αγάπη αυτή την εκδήλωση. Και ένα ηχηρό όχι, δεν ξεχνάμε, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Όλοι εμείς είμαστε πλέον ένα, έχουμε τον ίδιο στόχο, την ίδια ευχή, επιθυμία. Και πώς θα μπορούσε να ναι διαφορετικό αφού αυτό που σκότωσε τα δικά μας παιδιά παραμένει ελεύθερο να σκοτώνει ξανά και ξανά. Ε, λοιπόν ποτέ ξανά" είπε η Μαρία Καρυστιανού.

synaylia

Συγκλόνισε ο Φοίβος Δεληβοριάς με το τραγούδι του για τα θύματα στα Τέμπη

 

Ο Φοίβος Δεληβοριάς μάγεψε το κοινό στη συναυλία μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο, παρουσιάζοντας το νέο του τραγούδι, «Απόψε Είμαι Κοντά Σου». Ο καλλιτέχνης αποκάλυψε ότι το κομμάτι δημιουργήθηκε λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση, εκφράζοντας βαθιά συγκίνηση.

Το τραγούδι αφιερώθηκε με ευαισθησία στους γονείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη, συγκλονίζοντας τους χιλιάδες θεατές που παρακολούθησαν τη συναυλία. «Το έγραψα χθες το βράδυ (σ.σ. 10.10.2024) και είναι αφιερωμένο από την καρδιά μου σε όλους τους γονείς των θυμάτων των Τεμπών. Σας εύχομαι δύναμη και κουράγιο, αυτό το τραγούδι είναι για εσάς», δήλωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς, αναδεικνύοντας τη συναισθηματική βαρύτητα της βραδιάς.
Με τη φωνή του φορτισμένη από συγκίνηση, τόνισε ότι «Είμαστε όλοι εδώ γιατί από τον Φλεβάρη του 2023 η ανάγκη για δικαιοσύνη κυλά από τα μάτια μας…», προτού ερμηνεύσει με πάθος το βαθιά συγκινητικό αυτό τραγούδι.

«Πού είσαι τώρα φως μου 

Πού ήτανε γραμμένο να ‘μαι εδώ για πάντα να σε περιμένω

Όσο και αν κρατήσει, να μην το ξεχάσεις

Όταν φτάσεις πάρε, πάρε όταν φτάσεις

Θα το γράψει ο τοίχος, θα το γράψει ο βράχος

Πως δεν ήταν μόνο ενός ανθρώπου λάθος

Θα το πει η σημύδα, θα το πει και ο κέδρος

Πως εδώ σκοτώνει όπου βρει το κέρδος

Θα το πει η λεβάντα, θα το πει η μυρσίνη

Πως κυλά στα μάτια η δικαιοσύνη

Μάτια του παιδιού μου, που δεν θα φιλήσω

Δεν υπάρχει τρόπος πια να σταματήσω

Μέχρι να έρθει ο πήχης και το χαλινάρι

Μέχρι να ‘ρθει η νέμεσις και να τους πάρει

Αν δεν βρω το τέρμα, δεν θα ησυχάσω, δεν θα σταματήσω, δεν θα ξαποστάσω

Δεν θα κάνω πίσω και δεν θα ξεχάσω

Θα σε πάρω εγώ παιδάκι μου όταν φτάσω».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 11/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα