Χρυσές μπίζνες από τα τάματα πιστών: Δήθεν ιερομόναχος ετοιμάζει Airbnb στον Βόλο
Βροχή οι καταγγελίες για τον αυτοαποκαλούμενο «Ποιμένα», που παραπλανά πιστούς - Δρα ανενόχλητος κάτω από τη «μύτη» Εκκλησίας και υπηρεσιών

Χρυσές μπίζνες, οικοδομή υπό ανέγερση για Airbnb, ξεματιάσματα που κοστίζουν από 500 έως 800 ευρώ και εξομολογήσεις γυναικών… σε κοινή θέα, είναι μερικές από τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που δημοσίευσε η τοπική εφημερίδα «Ταχυδρόμος», συνεχίζοντας την έρευνα γύρω από το ποιόν του δήθεν ιερομόναχου, για τον οποία σήμανε συναγερμό η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος μόλις προχθές, προειδοποιώντας τους πιστούς πως δεν πρόκειται για κανονικό ιερωμένο.

Βροχή από τηλεφωνήματα για τον ρασοφόρο Ποιμένα, τον οποίο η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος χαρακτηρίζει «μη κανονικό ιερέα» και εφιστά την προσοχή στους πιστούς, ενώ παλαιότερα η Μητρόπολη Λαυρεωτικής με εγκύκλιό της τον ονόμασε «λύκο με ένδυμα προβάτου», καιρό πριν από την εμφάνισή του στο «Κάτι ψήνεται» του Αlpha και τη διαρροή ροζ βίντεο με «πρωταγωνιστή» τον ίδιο.

Αναγνώστες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που είδαν το πρωτοσέλιδο με τον τίτλο «Ρασοφόρος «μούσι» στον Βόλο», επικοινώνησαν με την εφημερίδα επιβεβαιώνοντας τον «βίο και την πολιτεία» του συγκεκριμένου ρασοφόρου. Στόματα ερμητικά κλειστά άνοιξαν και καταμαρτυρούν σκανδαλώδη πράγματα για τη ζωή και τις πράξεις του, που προσβάλλουν το ιερό ράσο.

Ο σύγχρονος «Ρασπούτιν» που μετά από μία περιπλάνηση σε άλλες πόλεις από τις οποίες ουσιαστικά «εκδιώχθηκε» κι έβαλε στον στόχο του τον Βόλο, φέρεται να αντλεί μεγάλα ποσά από ανυποψίαστους πιστούς, οι οποίοι πιστεύοντας πως θα τους διαβάσει μία ευχή για τα μάγια ή ότι θα έχουν την ευλογία της Παναγίας καταβάλουν «χρυσά» τάματα, με τον Ποιμένα να έχει κόψει ταρίφα από 500 έως 800 ευρώ την ευχή!

Επιπροσθέτως, λέγεται πως ο συγκεκριμένος μαϊμού ρασοφόρος έχει πλευρίσει ηλικιωμένους να τους πείσει να προβούν σε δωρεές ακινήτων στη μνήμη του Αγ. Κυπριανού, κι όλα αυτά με «βιτρίνα», ένα παράνομο ναΐδριο, το οποίο βρίσκεται κοντά στη συνοικία του Αγ. Γερασίμου, μέσα στους μπαξέδες, χτισμένο χωρίς οικοδομική άδεια, σύμφωνα με μία πρώτη έρευνα της τοπικής εκκλησίας,

Όμως το βασικό ερώτημα είναι τι κάνουν για όλα αυτά η επίσημη Ελλαδική Εκκλησία αλλά και η Πολιτεία. Είναι δυνατόν ο καθένας να δηλώνει «μοναχός», να χτίζει «ιερές μονές», να προσελκύει πιστούς και κανείς όλα αυτά τα χρόνια να μην αντιδρά; Δεν θα έπρεπε να έχει παρέμβει η Ιερά Σύνοδος; Ειδικά από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος «μοναχός» δεν εκφράζει την ορθοδοξία, όπως τονίζει στην προχθεσινή της ανακοίνωση η ΙΜΔ.

Airbnb από τα τάματα των πιστών

Δίπλα από το ναΐδριο, στη μνήμη δήθεν του Αγίου Κυπριανού, χωρίς καμία πολεοδομική άδεια ο μαϊμού ιερομόναχος έχει φτιάξει του κονάκι του, δηλαδή, δωμάτιο δίπλα στην εκκλησία, με κρεβάτια καλυμμένα με ροζ και λευκά σκεπάσματα.

Το ναΐδριο διαθέτει και σελίδα στα social media, όπου επισημαίνεται πως αποτελεί μετόχι της Μονής Μυρελαίου Ευβοίας, το οποίο επιχειρήθηκε κάποια στιγμή να εμφανιστεί πως ανήκει στον αυτοανακηρυχθέντα Πατριάρχη Κιέβου Φιλάρετο, όμως διαψεύστηκε από την «εξαρχία» του στην Ελλάδα.

Το τελευταίο… όνειρό του Ποιμένα, που θέλει να το υλοποιήσει στον Βόλο, είναι να φτιάξει οικοδομή Airbnb, την οποία θα αξιοποιήσει νοικιάζοντας τα δωμάτια σε πιστούς από την υπόλοιπη Ελλάδα που θα επισκέπτονται τον Αγ. Κυπριανό. Κάτι αντίστοιχο επιχείρησε να κάνει και σε μοναστήρι στη Χαλκίδα αλλά και στην Παιανία παλαιότερα, όμως εκδιώχθηκε κακήν κακώς.

Για την ανέγερση της οικοδομής που προορίζεται για Airbnb στον Βόλο, περίοικοι του Αγ. Γερασίμου είπαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως οι οικοδομικές εργασίες έχουν ξεκινήσει σε παρακείμενο οικόπεδο. Μάλιστα οι ίδιοι κάτοικοι λένε πως έχουν δει εργάτες να δουλεύουν κυρίως βραδινές ώρες, προκειμένου να μην γίνουν αντιληπτοί από τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου, αφού προφανώς οικοδομικές άδειες δεν έχουν εκδοθεί.

Λειτουργίες… βεγγέρες

Κάτοικος που το κτήμα του συνορεύει με το «συγκρότημα» Ποιμένα περιέγραψε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τη δική του εμπειρία με τον «βλάσφημο ιερέα με τα κόκκινα ράσα», όπως τον αποκαλούν αυτοί που τον γνωρίζουν καλά, μιλώντας για «λειτουργίες»-βεγγέρες που διοργανώνει όποτε βρίσκεται στον Βόλο με «θαμώνες» πλανημένους πιστούς.

Επίσης μυστήριο καλύπτει πως και από πού μετέφερε κάποια λείψανα στον Βόλο, υποστηρίζοντας ότι ήταν θαυματουργά, με αποτέλεσμα «κάτω από τη μύτη» της τοπικής Εκκλησίας να διοργανώνει πανήγυρεις με πλήθος πιστών.

Επίσης, γείτονες των οποίων τα σπίτια απέχουν λίγα μέτρα από το ναΐδριο είπαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως όταν βρίσκεται στον Βόλο «εξομολογεί» σε κοινή θέα γυναίκες και άνδρες, ενώ σε κάποιας περιπτώσεις τον άκουσαν βροντόφωνα να εκθέτει γυναίκες, τις οποίες προηγουμένως εξομολογούσε.

«Μαζεύει κόσμο, ενώ κατά καιρούς έχουμε δει να έρχονται με λεωφορείο και από άλλα μέρη της περιφέρειας, προκειμένου να τους διαβάσει δήθεν ευχές για το κακό μάτι, να κάνει εξορκισμούς, ενώ υποστηρίζει ότι είναι ενορατικός, μπορεί, δηλαδή, να προβλέπει το μέλλον με τη χάρη της Παναγίας», μετέφερε άνθρωπος που έχει επισκεφτεί το ναΐδριο.

Εκπομπή live σε μοναστήρι

Ο Ποιμένας το 2013 έκανε εκπομπή live σε μοναστήρι. Ο ίδιος εμφανιζόταν τότε στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Κάτι Ψήνεται».

Οσοι παρακολούθησαν την εκπομπή του Alpha που ακόμη υπάρχει στο YouTube απορούσαν με τα όσα έβλεπαν στις οθόνες τους: Εναν μοναχό, ο οποίος μαγείρευε θαλασσινά χρησιμοποιώντας -κοροϊδευτικά- χριστιανικές ρήσεις από το ιερό μυστήριο του γάμου («παντρεύεται ο δούλος του Θεού χταπόδι, τη δούλη του Θεού γαρίδα»), να δίνει «θεϊκά» ονόματα σε πιάτα που έχει εμπνευστεί ο ίδιος («ο μόσχος ο σιτευτός», «ο αμνός του Θεού σε λευκή γαλήνη»), αλλά και να τραγουδά «Αν είναι να κολαστώ» την ώρα που έφτιαχνε γαλακτομπούρεκο.

Μάλιστα, την ώρα που οι καλεσμένοι του πατέρα Ποιμένα είχαν καθίσει στο τραπέζι για να φάνε, εμφανίστηκε και η Εφη Θώδη η οποία τραγούδησε τότε εν είδη λαϊκού τραγουδιού την «Προσευχή» της και αμέσως μετά το «Δεν σου κάνω τον άγιο», μέσα στη μονή Μυρελαίου στην Παιανία.

Η προβολή της εκπομπής προκάλεσε την παρέμβαση τότε του μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, που χαρακτήρισε τον Ποιμένα «λύκος με ένδυμα προβάτου».

Επίσης «ηχηρή» παρέμβαση είχε κάνει και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος διερωτήθηκε «ποιος ιεράρχης και πώς χειροτόνησε τον Ποιμένα, αφού δεν είναι αρτιμελής (δεν έχει δεξί χέρι), καθώς κάτι τέτοιο αντιβαίνει τους ιερούς κανόνες», τονίζοντας επίσης πως «η ψυχική υγεία του συγκεκριμένου ανθρώπου είναι σίγουρα κλονισμένη».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ntountouka-1021x580_1_0.jpg
Συγχωνεύσεις τμημάτων – Κενά στα σχολεία: Την Παρασκευή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας
«Να παρθούν πίσω οι συγχωνεύσεις - συμπτύξεις τμημάτων - Μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών ανά τμήμα - Να γίνουν δεκτά όλα τα αιτήματα των...
Συγχωνεύσεις τμημάτων – Κενά στα σχολεία: Την Παρασκευή η συγκέντρωση διαμαρτυρίας
pierrakakis
Πρόγραμμα επιμόρφωσης για τους Διευθυντές των 14.000 Σχολικών Μονάδων
Τι είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης ως προς το κομμάτι της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση του bullying
Πρόγραμμα επιμόρφωσης για τους Διευθυντές των 14.000 Σχολικών Μονάδων
Κυριάκος Πιερρακάκης
Αναπληρωτές Φιλόλογοι σε Πιερρακάκη: «Νέα κενά στα σχολεία εξαιτίας της απουσίας προσλήψεων πλήρους ωραρίου»
«Η διαδικασία απέχει από τις προσδοκίες μας για την πλήρη κάλυψη των κενών»
Αναπληρωτές Φιλόλογοι σε Πιερρακάκη: «Νέα κενά στα σχολεία εξαιτίας της απουσίας προσλήψεων πλήρους ωραρίου»
pierrakakis
Πιερρακάκης: «Αντιδρούμε στο μειωμένο ενδιαφέρον για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές»
Πιερρακάκης για Στρατιωτικές Σχολές: «Τα μέτρα αυτά αποτελούν την πρώτη μας αντίδραση και όχι την τελευταία μας λέξη»
Πιερρακάκης: «Αντιδρούμε στο μειωμένο ενδιαφέρον για εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές»