Υπόθεση 13χρονης στη Λέσβο – Χαμόγελο του Παιδιού: «Ενημερώσαμε εγγράφως τις Εισαγγελικές Αρχές από τις 18 Ιουλίου»
«Είχαμε αναφορές για πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά εντός της οικογένειας», λέει το Χαμόγελο του Παιδιού

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έπειτα από την αποκάλυψη της υπόθεσης βιασμού 13χρονης στην Λέσβο από έναν 21χρονο και έναν 22χρονο.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση, τον Ιούλιο ο Οργανισμός έλαβε κλήση για πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά εντός της οικογένειας, σε βάρος της 13χρονης.

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως, μέχρι στιγμής, δεν έχει λάβει κάποια αναφορά για τον βιασμό και τη βιντεοσκόπηση.

Υπενθυμίζεται πως η ανήλική προσήλθε πριν λίγες μέρες στην Αστυνομία, συνοδευόμενη από τους γονείς της, για να καταγγείλει τους φερόμενους ως δράστες.

Σύμφωνα με το "stonisi.gr" η υπόθεση έχει ήδη παραδοθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ο οποίος ενημερώθηκε άμεσα από την Αστυνομία. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει τη συλλογή προανακριτικού υλικού, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό. Οι καταγγελίες της ανήλικης θεωρούνται ιδιαίτερα σοβαρές, και η έρευνα επικεντρώνεται στην εξακρίβωση της αλήθειας και την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι δράστες είναι 22 και 21 ετών και φέρονται να γνώριζαν το ανήλικο κορίτσι. Οι δύο νεαροί φέρονται να έπεισαν την 14χρονη να τους ακολουθήσει στο αυτοκίνητο για να πάνε μια βόλτα αλλά την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία όπου και την βίασαν.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι οι δύο δράστες μαγνητοσκόπησαν την πράξη τους και την ανάρτησαν σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Μόλις η ανήλικη αντελήφθη ότι συνέβη αυτό, ενημέρωσε τους γονείς στις 8 Οκτωβρίου και στη συνέχεια στις 12 Οκτωβρίου κατήγγειλαν το περιστατικό στην Αστυνομία.

Φέρεται, μάλιστα, υπό την πίεση των γεγονότων να έκανε απόπειρα αυτοκτονίας, με αποτέλεσμα να εισαχθεί στο Βοστάνειο Νοσοκομείο. 

Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

«Το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ενημερώνει αναφορικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 13χρονης στη Μυτιλήνη, από ενήλικες το περασμένο καλοκαίρι.

Στις 17/07/2024 λάβαμε κλήση στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» από ευαισθητοποιημένο πολίτη που ανέφερε πιθανή κακοποιητική συμπεριφορά μέσα στην οικογένεια και συγκεκριμένα έγινε αναφορά σε περιστατικό κακοποίησης τόσο σωματικής όσο και λεκτικής προς τη 13χρονη.

Στις 18/07/2024 ο Οργανισμός ενημέρωσε εγγράφως τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές της περιοχής, για διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης της οικογένειας.

Στις 14/10/2024 το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού ενημερώθηκε από δημοσιεύματα για σεξουαλική κακοποίηση 13χρονης από δύο ενήλικες τον περασμένο Αύγουστο, οι οποίοι βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους και τις κοινοποίησαν σε τρίτους μέσω του διαδικτύου.

Επικοινωνήσαμε με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, προκειμένου να σταθούμε στο πλευρό και να υποστηρίξουμε τόσο την ανήλικη αλλά και γενικότερα την οικογένεια.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σημειώνει πως αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και παράνομης μαγνητοσκόπησης, της ανήλικης 13χρονης στη Μυτιλήνη, το Εθνικό Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση του Οργανισμού δεν έχει λάβει κάποια σχετική αναφορά και η υπόθεση βρίσκεται σε προανακριτικό στάδιο.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του και βρίσκεται δίπλα σε κάθε παιδί και ενήλικα που έχει πέσει θύμα σωματικής, σεξουαλικής και ψυχολογικής κακοποίησης, παραμέλησης κ.ά. στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο την ολιστική στήριξη.

Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο.

Για οποιοδήποτε περιστατικό αφορά σε παιδί θύμα βίας καλέστε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056».

Στο CyberTipLine Hellas μπορείτε να κάνετε online την αναφορά σας, ανώνυμα, για κάθε παιδί που βρίσκεται παραβιάζονται τα δικαιώματά του.

Για συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και ενήλικες καλέστε την «Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116 111»».
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποιο σχολείο έχει βγάλει 9 καθηγητές Πανεπιστημίων

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vagelis_vlachos
Τέμπη: Ο Βαγγέλης Βλάχος έστειλε με δωροκάρτα στον Κώστα Αχ. Καραμανλή το εισιτήριο του νεκρού αδερφού του
Ο αδερφός ενός εκ των θυμάτων των Τεμπών προχώρησε σε μια συγκλονιστική ανάρτηση
Τέμπη: Ο Βαγγέλης Βλάχος έστειλε με δωροκάρτα στον Κώστα Αχ. Καραμανλή το εισιτήριο του νεκρού αδερφού του
copola
Francis Ford Coppola: «Φλέρταρε και φίλησε μία 13χρονη στο πλατό», αναφέρει νέα καταγγελία (Vid)
Νέα μαρτυρία για τον σκηνοθέτη - «Φλέρταρε και φίλησε μία 13χρονη στα γυρίσματα του Megalopolis»
Francis Ford Coppola: «Φλέρταρε και φίλησε μία 13χρονη στο πλατό», αναφέρει νέα καταγγελία (Vid)