Σπίτι
Εξαφανίστε τη Μούχλα από το Σπίτι με 4 Πολύ Απλούς Τρόπους

Η μούχλα μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα σε πολλούς χώρους του σπιτιού, αλλά με μερικές απλές και φυσικές μεθόδους, μπορείτε να την εξαλείψετε γρήγορα και αποτελεσματικά. Ακολουθήστε αυτούς τους 4 εύκολους τρόπους για να την κάνετε παρελθόν.

1. Έλαιο τεϊόδεντρου

Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου είναι ισχυρό κατά της μούχλας. Ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού έλαιο τεϊόδεντρου με 2 φλιτζάνια νερό και ψεκάστε το μείγμα πάνω στη μούχλα. Παρόλο που η μυρωδιά του είναι δυνατή, θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγες μέρες, ενώ η μούχλα θα φύγει άμεσα.

2. Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ

Φτιάξτε ένα φυσικό καθαριστικό με 20 σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ και 2 φλιτζάνια νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε το σημείο με μούχλα και μην το ξεπλύνετε – αφήστε το μείγμα να δράσει. Το εκχύλισμα είναι άοσμο και το μείγμα διαρκεί επ’ αόριστον.

3. Βότκα

Η βότκα μπορεί να καθαρίσει τη μούχλα χωρίς πολύ κόπο. Ρίξτε λίγη σκέτη βότκα απευθείας πάνω στη μούχλα, αφήστε την για λίγα λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε την επιφάνεια με ένα πανί. Θα διαπιστώσετε ότι η μούχλα απομακρύνεται εύκολα.

4. Χοντρό αλάτι

Το χοντρό αλάτι είναι ιδανικό για την απορρόφηση της υγρασίας, που αποτελεί την κύρια αιτία ανάπτυξης μούχλας. Τοποθετήστε 250 γρ. χοντρό αλάτι κοντά στην περιοχή με μούχλα και αφήστε το να απορροφήσει την υγρασία. Αυτό θα κάνει τον καθαρισμό της μούχλας με ένα πανί πολύ πιο εύκολο.

Extra Tip:

Για μούχλα σε ρούχα ή πετσέτες, φτιάξτε ένα μείγμα με 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία και 1 φλιτζάνι νερό. Ψεκάστε το ύφασμα που θέλετε να καθαρίσετε και δείτε τη μούχλα να εξαφανίζεται.

Πηγή: spirossoulis.com

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα