Η Ειρήνη από την Αμαλιάδα
Τι ενώνει τα τρία από τα πέντε νεκρά παιδιά σε Αμαλιάδα και Αχαΐα, οι θάνατοι των οποίων «συνδέονται» με την 24χρονη Ειρήνη

Θυμίζει την «υπόθεση Πισπιρίγκου» η υπόθεση με τα 5 νεκρά βρέφη στην Αμαλιάδα και την τραγική «σύμπτωση» της παρουσίας της 24χρονης Ειρήνης σε αυτούς.

Εκτός από την παρουσία της, στο θρίλερ των νεκρών βρεφών έρχεται να προστεθεί ακόμη μία ανατριχιαστική σύμπτωση. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η πνευμονίτιδα, η οποία εντοπίζεται σε τρία από τα 5 παιδιά, στον θάνατο των οποίων «εμπλέκεται» κατά κάποιο τρόπο η 24χρονη.

Οι γιατροί αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το αναπνευστικό πρόβλημα στα βρέφη να οφείλεται στην εισπνοή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, από διάμεση πνευμονίτιδα έχει προκύψει πως πέθαναν το πρώτο μωρό της 24χρονης, το 19 ημερών βρέφος που πέθανε τον Ιούνιο του 2022, το μωρό της φίλης της το 2021 και η μόλις 1,5 ετών αδερφή της Ειρήνης στο Άργος το 2014.

Η μητέρα της Ειρήνης δήλωσε πως ο θανατος του παιδιού της οφειλόταν σε αναπνευστικό πρόβλημα, με την έρευνα να δείχνει πως είχε πεθάνει από διάμεση πνευμονίτιδα.

Οι πνευμονολόγοι αναφέρουν πως το εύρημα είναι εξαιρετικά σπάνιο και δεν δείχνει την ακριβή αιτία θανάτου.

Ο Κωνσταντίνος Δούρος, καθηγητής παιδιατρικής πνευμονολογίας, μίλησες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για το τι είναι η διάμεση πνευμονίτιδα.

«Είναι μπλεγμένος ο όρος. Είναι περιγραφικός και δεν προσδιορίζει αιτία θανάτου. Δείχνει δηλαδή κάποιες βλάβες αλλά αυτές οι βλάβες δεν δημιουργούνται από μία συγκεκριμένη αιτία αλλά από πολλές. Δεν έχουμε την αιτία. Είναι μία πρώτη προσέγγιση μέχρι να φτάσει στην αιτία. Είναι σαν να λέμε αιτία θανάτου ανακοπή καρδιάς αλλά πρέπει να δούμε από τι δημιουργήθηκε».

Συμπλήρωσε πως «Θα μπορούσε να έχει μία παθολογία και ένας άλλος λόγος είναι να έχει πάθει μία βαριά λοίμωξη που έχει χτυπήσει τον πνεύμονα. Ένας άλλος λόγος είναι το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου. Υπάρχουν μικρά βρέφη που κοιμούνται δεν ξυπνούν ποτέ. Οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ασφυξία μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Μπορεί να προκληθεί από την εισπνοή οποιαδήποτε τοξικής ουσίας ή ναρκωτικών».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kyriakosmitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης: Από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, έχουν δοθεί 6.043 αποβολές για χρήση κινητού στα σχολεία
Η παραβατικότητα των ανηλίκων είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που απαιτεί εξίσου πολύπλευρη δράση, ξεκινώντας από την οικογένεια και επεκτεινόμενο...
Κυριάκος Μητσοτάκης: Από την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, έχουν δοθεί 6.043 αποβολές για χρήση κινητού στα σχολεία
MITSOTAKIS sxoleia
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα μας πυλώνας σταθερότητας σε μια ταραγμένη γειτονιά
«Ψηφίστηκε την Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής το πολύ σημαντικό νομοσχέδιο για την επιτάχυνση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ»
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η χώρα μας πυλώνας σταθερότητας σε μια ταραγμένη γειτονιά
pyrosvestiki
Φλώρινα: Πώς δηλητηριάστηκαν από διαρροή αερίου 14 άτομα – Ένας διασωληνωμένος
Δύο τουλάχιστον άτομα φέρονται να είναι σε σοβαρότερη κατάσταση, με τον έναν να έχει ήδη διασωληνωθεί - Το ξενοδοχείο ήταν ανοιχτό εδώ και δύο μήνες
Φλώρινα: Πώς δηλητηριάστηκαν από διαρροή αερίου 14 άτομα – Ένας διασωληνωμένος