Φρίκη στον Μαραθώνα: Μητέρα καταγγέλλει ότι το παιδί της κακοποιήθηκε σε κατασκήνωση ΑμεΑ
«Yπάρχουν πολλές καταγγελίες-Η διευθύντρια του κέντρου έχει ανοίξει καινούργια «δομή» σε άλλη περιοχή κεντρικά στην Αθήνα. Και συνεχίζουν να πηγαίνουν παιδιά ΑμεΑ»

Μια νέα υπόθεση κακοποίησης παιδιών με αναπηρία, έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με γονείς των παιδιών ΑμεΑ καταγγέλλουν την κακοποίηση των παιδιών τους, όταν αυτά φιλοξενήθηκαν σε συγκεκριμένη κατασκήνωση υποτιθέμενου θεραπευτικού κέντρου για παιδιά που χρήζουν ανάγκης ειδικών θεραπειών και προγραμμάτων.

Σε συνέντευξή της, η Ρουμπίνη Βρυώνη, μητέρα ενός κοριτσιού που έχει διαγνωσθεί με δυσπραξία (δυσκολία στην οργάνωση λεπτών κινήσεων και την αυτοεξυπηρέτηση, έλλειψη λόγου, μαθησιακές δυσκολίες) καταγγέλλει την εν λόγω κατασκήνωση για:

– άθλιες συνθήκες διαβίωσης στο ιδιωτικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα στο Δήμο Μαραθώνα,
– έκθεση ανήλικων ευάλωτων παιδιών σε κίνδυνο,
– βιαιότητα σε βάρος ανήλικων ευάλωτων παιδιών,
– παραβίαση θεραπευτικού καθήκοντος,
– παραπλανητική προώθηση θεραπευτικών προγραμμάτων,
– παράνομη οικονομική δραστηριότητα,
– συμμετοχή ακατάλληλων προσώπων σε θεραπευτικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα η κα Βρυώνη, μιλώντας στο ΙΝ, κάνει λόγο για άσχημες συνθήκες κάτω από τις οποίες φιλοξενήθηκε το ΑμεΑ παιδί της, και μάλιστα καταγγέλλει πως η ιδιοκτήτρια της κατασκήνωσης της απέκρυψε σκόπιμα τους χώρους φιλοξενίας του παιδιού της τόσο στην ίδια όσο και στις υπόλοιπες μαμάδες. Ακόμη αναφέρει, πως ενώ της είχαν πει πως με το παιδί της θα ασχολούνταν εξειδικευμένο προσωπικό, τελικά αυτό δεν έγινε ποτέ.

«Η συγκεκριμένη κυρία που είχε το κέντρο ειδικών θεραπειών ερχόταν σπίτι και ως δασκάλα στο παιδί μου. Μετά με παρότρυνε να πάω το παιδί μου στην κατασκήνωση που δεν είχε τελικά άδεια. Όταν παρέλαβα το παιδί μετά τις διακοπές το παιδί ήταν πολύ αδυνατισμένο και ταλαιπωρημένο. Παντού τσιμπημένο από έντομα. Αυτό που με ανησύχησε περισσότερο όμως ήταν ότι ήταν ένα άλλο παιδί! Σαν χαμένο και δυσκολευτήκαμε να την συνεφέρουμε! Όταν τον ρωτούσα κάτι για την κατασκήνωση απέφευγε να μου απαντήσει. Εγώ είχα έντονες και ανησυχητικές υποψίες για τα παιδιά τις οποίες μου τις επιβεβαίωσαν και άλλοι γονείς. Ρωτούσαν όλες τα παιδιά τους και κανένα δεν έλεγε τίποτα για τον εαυτό του. Ρωτούσαμε: “σε βάραγαν;” απαντούσε “για το καλό μου!” ή “δεν χτυπούσαν εμένα αλλά τον Γιώργο”. Και μετά μάθαμε ότι τα έκαναν μπάνιο με το λάστιχο του κήπου με παγωμένο νερό. Και μετά η υπόθεση ενώθηκε και με μία άλλη, που αφορά σωρεία καταγγελιών για το κέντρο της συγκεκριμένης κυρίας».

Μάλιστα η μητέρα αποκαλύπτει στο ΙΝ πως έχει απευθυνθεί και στον συνήγορο του πολίτη -όπου και έχει βρει ανταπόκριση-, ενώ τον χώρο έχει επισκεφθεί και κοινωνική σύμβουλος, η οποία και πρότεινε την άμεση διακοπή λειτουργίας της δομής καθώς διαπίστωσε ότι είναι μη αδειοδοτημένη και το οίκημα δεν πληροί καν τους ελάχιστους όρους υγιεινής και ασφάλειας για την διαβίωση των παιδιών.

 

«Στέλνουν τον φάκελο ο ένας στον άλλον», καταγγέλλει στο ο δικηγόρος της μητέρας

Ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας μητέρας, Νίκος Ρουσόπουλος, μιλά στο ΙΝ για την κωλυσιεργία των αρχών σε σχέση με την υπόθεση.

«Είναι μια υπόθεση που πραγματικά δημιουργεί θλίψη αφού η Ελληνική Πολιτεία για άλλη μια φορά επιδεικνύει αδιαφορία για ανυπεράσπιστα παιδιά που κακοποιούνται. Ευτυχώς που ο συνήγορος του Πολίτη ασχολείται σοβαρά με την υπόθεση όταν η δικογραφία δυστυχώς πηγαινοέρχεται μεταξύ των αρμοδίων αρχών. Επίσης η έλλειψη νομικού πλαισίου για την λειτουργία τέτοιων κέντρων οδηγεί σε αυτά τα φαινόμενα.» τονίζει ο κος Ρουσόπουλος.

«Εμείς αυτά τα διαπιστώσαμε το 2020. Έκανα επίσημη καταγγελία αναλυτικά στον συνήγορο του πολίτη και βρήκα ανταπόκριση. Το 2022 πήγαμε όλοι οι γονείς και δώσαμε ομαδική κατάθεση στη ΓΑΔΑ. Από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Πήρα πρόσφατα και ρώτησα τι γίνεται, και μου απάντησαν ότι οι φάκελοι πηγαινοέρχονται μεταξύ εισαγγελίας και αστυνομίας.» τονίζει η κα Βρυώνη μιλώντας στο ΙΝ.

«Της έκλεισαν το “Κέντρο” και άνοιξε καινούργιο σε άλλο όνομα»

Μετά από σωρεία καταγγελιών όχι μόνο της κας Βρυώνη αλλά και άλλων γονέων για το συγκεκριμένο κέντρο ειδικών θεραπειών, και αφού διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, τελικά η διευθύντρια αναγκάστηκε να το κλείσει. Αυτό όμως δεν φαίνεται ν α την πτόησε καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων που μιλούν στο ΙΝ, άνοιξε νέο κέντρο σε άλλη περιοχή της Αθήνας, στο όνομα μιας συνεργάτιδάς της. Και η ίδια συνεχίζει να το διευθύνει.

«Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες και τις έχω στα χέρια μου. Η διευθύντρια του κέντρου έχει ανοίξει καινούργια «δομή» σε άλλη περιοχή κεντρικά στην Αθήνα. Και συνεχίζουν να πηγαίνουν παιδιά ΑμεΑ. Επίσημα είναι στο όνομα κάποιας άλλης αλλά αυτή η ίδια διευθύνει.» τονίζει στο ΙΝ η μητέρα του 15χρονου κοριτσιού που φέρεται να κακοποιήθηκε στο εν λόγω κέντρο.

Η Νένα Χρονοπούλου είχε καταγγείλει στο παρελθόν την ίδια διευθύντρια

Το σοκαριστικό της υπόθεσης είναι πως η συγκεκριμένη διευθύντρια της κατασκήνωσης την οποία καταγγέλλει η Ρουμπίνη Βρυώνη, έχει στο παρελθόν δεχθεί δημόσιες καταγγελίες από πολλούς γονείς παιδιών ΑμεΑ, ανάμεσά τους και η Νένα Χρονοπούλου καθώς όπως είναι γνωστό, ασχολείται εδώ και χρόνια σοβαρά με τις δομές και τα κέντρα για παιδιά ΑμεΑ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΙΝ, οι γονείς είναι συσπειρωμένοι και αποφασισμένοι να το φτάσουν μέχρι τέλους μέχρι να λάμψει η αλήθεια.

Πηγή: in.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/01

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

konteiner
Εκπαίδευση: 18 χρόνια μάθημα σε κοντέινερ ενώ σύμφωνα με το νόμο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τάξη, μόνο για 6!
Χρήματα για τη δημιουργία νέων σχολικών κτηρίων δεν διατίθενται, ενώ οι υπάρχοντες πόροι κατευθύνονται σε «ανταποδοτικά» έργα, αφήνοντας τη δημόσια...
Εκπαίδευση: 18 χρόνια μάθημα σε κοντέινερ ενώ σύμφωνα με το νόμο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως τάξη, μόνο για 6!