Τι είναι αυτό που σου αρέσει περισσότερο στο Instagram; Μήπως είναι το γεγονός ότι ενώ βλέπεις κάτι ενδιαφέρον, ξαφνικά εμφανίζεται κάτι άλλο και χάνεις το πρώτο; Είναι σαν να σε διακόπτουν συνέχεια, αλλά το βρίσκεις διασκεδαστικό. Ψέματα… Στην πραγματικότητα το μισείς. Η συνεχής ανανέωση είναι εξαιρετικά ενοχλητική.
Αλλά σας έχουμε νέα: Όπως φαίνεται, το Instagram δεν το κάνει πλέον αυτό και δεν θα μας τρελαίνει πια με το συνεχές ανανεώσιμο feed! Ο επικεφαλής του Instagram, ο Adam Mosseri, είπε ότι σταματούν αυτή την ενοχλητική συνήθεια. Τώρα θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τις αναρτήσεις μας χωρίς διακοπές!
Γιατί το Instagram έκανε συνεχώς ανανέωση;
Ο επικεφαλής του Instagram, ο Adam Mosseri, αποκάλυψε πως η ενοχλητική συνήθεια της εφαρμογής να ανανεώνεται συνεχώς δεν ήταν λάθος, αλλά μια σκόπιμη κίνηση που ονόμαζαν εσωτερικά ‘rug pull’.
Η ιδέα είχε διπλό στόχο:
- Πρώτον: Το Instagram φορτώνει συνεχώς νέο περιεχόμενο, κάτι που χρειάζεται χρόνο. Έτσι, για να μην σας αφήσει να περιμένετε, σας έδειχνε κάτι που είχε ήδη κατεβάσει, όπως το Reel που είχατε αρχίσει να βλέπετε μόλις ανοίξατε την εφαρμογή.
Μόλις φορτωθεί το νέο περιεχόμενο, η εφαρμογή θα το προωθήσει στη συνέχεια. Αυτό όχι μόνο είναι καλό για τους χρόνους φόρτωσης του Instagram, αλλά είναι καλό και για το engagement, που είναι ο δεύτερος λόγος για τον οποίο η εταιρεία διατήρησε την πρακτική αυτή για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
- Άρα δεύτερον: Με αυτό τον τρόπο, το Instagram μπορούσε να καταγράψει περισσότερες προβολές. Για παράδειγμα, αν έβλεπες ένα Reel και μετά η εφαρμογή ανανεωνόταν και σου έδειχνε ένα άλλο, αυτό μετρούσε ως δύο προβολές. Πολλαπλασιάστε αυτούς τους αριθμούς με τα μισό δισεκατομμύριο ημερήσιους ενεργούς χρήστες του Instagram και θα καταλάβετε γιατί γινόταν.
Ο εκνευρισμός των χρηστών
Αυτή η αύξηση της αλληλεπίδρασης είχε όμως ένα αρνητικό αντίκτυπο: την εμπειρία των χρηστών. Πολλοί χρήστες ένιωθαν εκνευρισμό όταν, ενώ είχαν βρει κάτι ενδιαφέρον, η εφαρμογή ξαφνικά το άλλαζε. Επιπλέον, ήταν εύκολο να χάσουν για πάντα αναρτήσεις ή βίντεο, καθώς η έλλειψη ενός λεπτομερούς ιστορικού προβολών δυσχέραινε την αναζήτηση συγκεκριμένου περιεχομένου.
Προς το μέλλον, τα πράγματα θα πρέπει να είναι καλύτερα, αλλά το Instagram δεν είναι η μόνη εταιρεία κοινωνικών μέσων που λειτουργούσε (ή λειτουργεί) έτσι. Αν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ το X (ακόμα και όταν ονομαζόταν Twitter), γνωρίζετε τον εκνευρισμό που προκαλείται όταν χάνεις συνεχώς την ανάρτηση που διαβάζατε λόγω μιας τυχαίας ανανέωσης στη ροή. Αυτός ο τύπος συμπεριφοράς κάνει αυτές τις εφαρμογές, που υποτίθεται ότι είναι κάπως διασκεδαστικές, απογοητευτικές όσον αφορά στην εμπειρία χρήστη: Είσαι πάντα σε άμυνα, ποτέ σίγουρος ότι θα μπορέσεις να αλληλεπιδράσεις με όλα όσα εμφανίζονται στη ροή σου.
Όσον αφορά το Instagram, ας ελπίσουμε επίσης ότι η ροή θα σταματήσει να ανανεώνεται τόσο συχνά όταν αλλάζουμε εφαρμογές. Όπως μισούμε να χάνουμε ένα Reel μόλις ανοίγουμε την εφαρμογή, έτσι μισούμε και το πόσο συχνά χάνουμε κάτι που παρακολουθούμε επειδή πήγαμε να απαντήσουμε σε ένα μήνυμα σε μια άλλη εφαρμογή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Απαράδεκτη η απόφαση να μας πληρώσουν παραμονή Χριστουγέννων
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ