Μέσω των προγραμμάτων Chandra X-ray Observatory και Universe of Learning , η NASA φέρνει αυτή την αρχή στον κόσμο του ήχου σε ένα έργο γνωστό ως “A Universe of Sound”. Η ομάδα έχει μετατρέψει ανοιχτά διαθέσιμα δεδομένα από το Chandra, συμπληρωμένα από ανοιχτά δεδομένα από άλλα παρατηρητήρια, σε δεκάδες «ηχοποιήσεις», με περισσότερα στο δρόμο.
Ενώ το τηλεσκόπιο Chandra παρέχει δεδομένα σε μήκη κύματος ακτίνων Χ για τους περισσότερες υπερήχους, η ομάδα πήρε επίσης ανοιχτά δεδομένα από άλλα παρατηρητήρια για να δημιουργήσει μια πληρέστερη εικόνα του σύμπαντος.
Οι τύποι δεδομένων που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ορισμένων από τους ηχητικούς ήχους περιλαμβάνουν οπτικό και υπεριώδες φως από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, υπέρυθρο και οπτικό φως από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb και υπέρυθρο φως από το πλέον αποσυρθέν διαστημικό τηλεσκόπιο Spitzer.
Η ομάδα συγκέντρωσε ανθρώπους διαφορετικού υπόβαθρου για να κάνει το έργο επιτυχημένο – επιστήμονες για να αποκτήσουν και να ερμηνεύσουν τα δεδομένα, μηχανικούς ήχου και μέλη της κοινότητας τυφλών και χαμηλής όρασης για να κατευθύνουν το προϊόν σε κάτι που έφερε μεγαλύτερη κατανόηση των δεδομένων.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τι σημαίνει η λέξη «προκρυσματικός»
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής - Αιτήσεις έως 31/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση