Thumbnail
Ποια είναι η αποκριάτικη παιδική στολή και τα αξεσουάρ facepainting που ανακαλούνται

Mια νέα ανακοίνωση ανάκλησης προϊόντων έγινε γνωστή που αφορά γονείς που έχουν προμηθευτεί αποκριάτικα είδη μέσω διαδικτύου. Συγκεκριμένα, δύο προϊόντα έχουν κληθεί να ανακληθούν λόγω επικινδυνότητας για τα παιδιά.

Η πρώτη ανάκληση αφορά την αποκριάτικη παιδική στολή «Πριγκίπισσα Kate» από την εταιρεία ConseptMag, η οποία περιέχει υψηλά ποσοστά χρωμίου VI. Αυτό το συστατικό μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και, σε ακραίες περιπτώσεις, καρκίνο. Η στολή αυτή, που απευθύνεται σε παιδιά 3-10 ετών, έχει παραχθεί στο Χονγκ Κονγκ και ανιχνεύθηκε με επικίνδυνο επίπεδο χρωμίου VI, το οποίο ξεπερνά τα επιτρεπόμενα όρια του κανονισμού REACH και του ευρωπαϊκού προτύπου EN 71-3.

anaklisi

Η δεύτερη ανάκληση αφορά το σετ αποκριάτικου μακιγιάζ για παιδιά, Party FACE PAINT, που εντοπίστηκε να περιέχει επικίνδυνο επίπεδο μολύβδου, ειδικά στο καφέ κραγιόν. Ο μόλυβδος, που μπορεί να προκαλέσει αναπτυξιακή νευροτοξικότητα, αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τα παιδιά. Το προϊόν αυτό, που παράγεται στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, δεν πληροί τους κανονισμούς για τα καλλυντικά προϊόντα και απαιτεί άμεση ανάκληση.

anaklisi

Οι γονείς που έχουν αγοράσει αυτά τα προϊόντα καλούνται να τα επιστρέψουν ή να τα αποσύρουν άμεσα για την ασφάλεια των παιδιών τους.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλώσσα - Συζήτηση
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!
Την επόμενη φορά που θα πεις «κάναμε update στο app», δοκίμασε να πεις «έγινε ενημέρωση στην εφαρμογή». Ίσως εκπλαγείς με το πόσο φυσικά ακούγεται!
Κι όμως, αυτή η λέξη που λες κάθε μέρα… έχει ελληνικό όνομα!