Υλικά
- 1 κιλό χοιρινός λαιμός (χωρίς κόκκαλο), κομμένος σε κύβους 4x4 εκ.
- 1 κ.σ. πάπρικα
- 1 ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
- 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- Ελαιόλαδο
- 2-3 ντομάτες (χωρίς σπόρια), κομμένες σε κύβους
- 2-3 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε κύβους
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- Αλάτι και πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- Πίτες για σουβλάκι
- Ντομάτες
- Ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Τζατζίκι
- Χοντρό αλάτι
- Πάπρικα
Εκτέλεση
Προθέρμανση φούρνου:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω).Μαρινάρισμα κρέατος:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χοιρινό, την πάπρικα, τη ρίγανη, τον πελτέ ντομάτας, τη σκόνη σκόρδου, λίγο ελαιόλαδο, τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να μαριναριστεί καλά το κρέας.Προετοιμασία καλαμακίων:
Παίρνουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια χοιρινού και τα περνάμε σε ξύλινα ή μεταλλικά καλαμάκια, εναλλάσσοντας με κομμάτια ντομάτας, πιπεριάς και κρεμμυδιού.Σοτάρισμα και ψήσιμο:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και θωρακίζουμε τα καλαμάκια από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τα καλαμάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε το κοντοσούβλι ζεστό, συνοδεύοντάς το με ζεστές πίτες, ντομάτα, τζατζίκι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, χοντρό αλάτι και λίγη πάπρικα για επιπλέον γεύση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση