kinito_fortisi
Δείτε τα λάθη που κάνετε και που οφείλονται

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου που χρησιμοποιούνται στα κινητά τηλέφωνα, στους φορητούς υπολογιστές, ακόμη και στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι τέλειες και τείνουν να υποβαθμίζονται με την πάροδο του χρόνου.

Θα πρέπει να γνωρίζεις πως ο ασύρματος φορτιστής που πιθανόν χρησιμοποιείς τη νύχτα δημιουργεί υπερβολική θερμότητα, η οποία επιταχύνει την υποβάθμιση της μπαταρίας του κινητού σου. Το ίδιο ισχύει και για τη γρήγορη φόρτιση. Αυτό σημαίνει ότι η σωστή φόρτιση του τηλεφώνου είναι πρακτικά αδύνατη.

Παρότι, ορισμένες συμβουλές μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για τους περιορισμούς των μπαταριών ιόντων λιθίου στις συσκευές. Όλες κάποια στιγμή σταματούν να διατηρούν τη φόρτιση, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστούν αντικατάσταση.

Συνεπώς, δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν τόσες πολλές συμβουλές και κόλπα για τη φόρτιση του τηλεφώνου σου. Αν το κάνεις σωστά, μπορείς να παρακάμψεις τις αδυναμίες της μπαταρίας σου και όχι μόνο να κρατάς τη φόρτιση περισσότερο, αλλά και να παρατείνεις ολόκληρη τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Βελτιστοποίηση της μπαταρίας

Για να βελτιστοποιήσεις τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ιδανικά θα πρέπει να διατηρείς το τηλέφωνό σου φορτισμένο μεταξύ 20 και 80 τοις εκατό σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασία περίπου 18 βαθμούς Κελσίου ανά πάσα στιγμή.

Αν η μπαταρία είναι πολύ άδεια ή πολύ γεμάτη, πολύ ζεστή ή πολύ κρύα, υποβαθμίζεται πιο γρήγορα. Και όταν τη φορτίζεις, δεν πρέπει να το παρακάνεις με έναν πολύ ισχυρό αντάπτορα, γιατί αυτό μπορεί να θερμάνει τη μπαταρία και να προκαλέσει την υποβάθμισή της.

Τα καλά νέα είναι ότι, παρά τους πολλούς μύθους που περιβάλλουν τις σωστές τεχνικές φόρτισης, το τηλέφωνο, ο φορητός υπολογιστής, ακόμη και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένα για να αντισταθμίζουν τις ελλείψεις της τεχνολογίας μπαταριών ιόντων λιθίου.

Αν ανησυχείς πραγματικά για την υγεία της μπαταρίας σου, απόφυγε τη γρήγορη φόρτιση ή τη φόρτιση όλη τη νύχτα και μην αφήνεις το τηλέφωνό σου να ψήνεται στον ήλιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γλυκό
Γιατί θέλουμε γλυκό μετά το φαγητό;
Οι Γερμανοί επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τον λόγο που πάντα θέλουμε γλυκό στο τέλος του γεύματος, ακόμη κι αν το στομάχι μας είναι γεμάτο.
Γιατί θέλουμε γλυκό μετά το φαγητό;
ρύζι2410
Πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει το μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο χωρίς κίνδυνο
Το ρύζι είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες τροφικής δηλητηρίασης, με συμπτώματα όπως ναυτία, διάρροια και εμετό, τα οποία συνήθως υποχωρούν σε 24...
Πόσο καιρό μπορεί να παραμείνει το μαγειρεμένο ρύζι στο ψυγείο χωρίς κίνδυνο
κινητο
Έλεγχος ΚΤΕΟ: Πώς να δεις την ημερομηνία λήξης από το κινητό σου
Οι οδηγοί μπορούν εύκολα και γρήγορα να ενημερωθούν για τον τεχνικό έλεγχο του οχήματός τους μέσω του κινητού τηλεφώνου τους.
Έλεγχος ΚΤΕΟ: Πώς να δεις την ημερομηνία λήξης από το κινητό σου
sxizofrenia
Σχιζοφρένεια: Η ελληνική μελέτη που φέρνει στο φως ένα άγνωστο σύμπτωμα
Σημαντική ανακάλυψη έκαναν οι ερευνητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εντοπίζοντας τη συχνή παρουσία μανιακών συμπτωμάτων σε ασθενείς...
Σχιζοφρένεια: Η ελληνική μελέτη που φέρνει στο φως ένα άγνωστο σύμπτωμα