tiropita
Αφράτη τυρόπιτα σαν μπουγάτσα – Η πιο εύκολη και πεντανόστιμη απόλαυση

Μια ξεχωριστή τυρόπιτα τύπου μπουγάτσας, με τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση τυριών, υπόσχεται να ικανοποιήσει κάθε γευστική επιθυμία. Εύκολη στην παρασκευή και με απλά, προσιτά υλικά, αποτελεί την ιδανική επιλογή για πρωινό ή σνακ οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Η ισορροπία ανάμεσα στη βελούδινη γέμιση και το τραγανό φύλλο δημιουργεί μια μοναδική εμπειρία, που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Για μια γλυκιά παραλλαγή, μπορεί να σερβιριστεί με λίγο μέλι ή ζάχαρη άχνη, προσφέροντας μια ενδιαφέρουσα αντίθεση γεύσεων.

Η συνταγή ανήκει στον διάσημο σεφ Δημήτρη Μιχαηλίδη, ο οποίος φημίζεται για τις ευφάνταστες προτάσεις του στην παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε: 

•    500 γρ. φύλλα κρούστας
•    250 γρ. λιωμένο βούτυρο
•    100 γρ. βούτυρο
•    100 γρ. αλεύρι
•    1 λίτρο γάλα
•    1 κρόκος
•    1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
•    200 γρ. γραβιέρα
•    400 γρ. Φέτα

Εκτέλεση:

  • Σε 1 κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο-λίγο το γάλα και μόλις η μπεσαμέλ είναι έτοιμη, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα τον κρόκο αυγού, την γραβιέρα και τη φέτα.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε 2 φύλλα κρούστας και προσθέτουμε στη μέση λίγο από το μείγμα και το σκεπάζουμε με την αριστερή μεριά του φύλλου και το βουτυρώνουμε και με τη δεξιά μεριά και τη βουτυρώνουμε και το κλείνουμε από πάνω και από κάτω και το βουτυρώνουμε.
  • Σε 1 λαδόκολλα σε 1 ταψί βάζουμε τις τυρόπιτες, τις βουτυρώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 μέχρι να πάρουν χρώμα.

Η εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί: 


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αρχαίοι Έλληνες
Αρχαίοι Έλληνες: Δεν θα πιστεύετε τι έτρωγαν - Αλλά δεν θα ζηλέψετε!
Το αρχαιοελληνικό τραπέζι, γενικότερα, δεν έμοιαζε με το σημερινό. Άγνωστα ήταν τότε το ρύζι, η ζάχαρη το καλαμπόκι, ο καφές, οι ντομάτες, οι...
Αρχαίοι Έλληνες: Δεν θα πιστεύετε τι έτρωγαν - Αλλά δεν θα ζηλέψετε!