Πώς φτιάχνεται η ακουαφάμπα;
Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Βράστε ρεβίθια και αφού τα σουρώσετε, κρατήστε το νερό τους. Αυτή η υφή, αν και αρχικά μπορεί να σας φανεί περίεργη, έχει εκπληκτικές δυνατότητες στην κουζίνα.
Ποια είναι η χρησιμότητα της ακουαφάμπα;
Η ακουαφάμπα λειτουργεί παρόμοια με τα ασπράδια αβγού σε διάφορες συνταγές. Μπορεί να βοηθήσει να φουσκώσουν τα μίγματα, να ενωθούν τα υλικά, και να δημιουργηθεί αφρός, κάνοντάς την τέλεια για γλυκές και αλμυρές παρασκευές. Και μην ανησυχείτε, τα γλυκά σας δεν θα αποκτήσουν γεύση χούμους.
Τι μπορείτε να φτιάξετε με ακουαφάμπα:
- Χτυπήστε την για να φτιάξετε φυτική σαντιγί (μην ξεχάσετε τη ζάχαρη και τη βανίλια).
- Φτιάξτε μαρένγκα, ιδανική για γλυκίσματα.
- Χρησιμοποιήστε την ως υποκατάστατο για τα αβγά στη μαγιονέζα ή σε άλλες συνταγές.
Ποιες είναι οι αναλογίες για την αντικατάσταση των αβγών;
- Για να αντικαταστήσετε το ασπράδι από ένα μεσαίο αβγό, χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας ακουαφάμπα.
- Για ολόκληρο αβγό, χρησιμοποιήστε 3 κουταλιές της σούπας ακουαφάμπα.
Η ακουαφάμπα είναι μια έξυπνη και φυσική λύση για τους λάτρεις της φυτικής διατροφής, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργούν πεντανόστιμες συνταγές χωρίς να χρειάζονται ζωικά προϊόντα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ