Υλικά:
Για τη ζύμη:
520 γρ. δυνατό αλεύρι
500 γρ. ζεστό νερό
25 γρ. νωπή μαγιά
2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
2 βανιλίνες
Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 ξυλάκι κανέλας
Χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Προετοιμασία του σιροπιού:
Σε μια κατσαρόλα, διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και προσθέτουμε την κανέλα. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προετοιμασία της ζύμης:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμειγνύουμε με το αλάτι και τη βανίλια. Στη συνέχεια, δημιουργούμε μια λακκούβα στο κέντρο, προσθέτουμε λίγο από το ζεστό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για λίγα λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί.
Έπειτα, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό. Καλύπτουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου μία ώρα.
Τηγάνισμα:
Σε ένα βαθύ σκεύος, ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι. Με ένα κουταλάκι, που κάθε φορά βουτάμε σε νερό, παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Για να γίνουν οι λουκουμάδες τραγανοί, η θερμοκρασία του λαδιού πρέπει να παραμένει υψηλή και να τους ανακατεύουμε συνεχώς, ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
Μόλις χρυσαφίσουν, τους βγάζουμε από το λάδι και τους ρίχνουμε αμέσως στο σιρόπι, όπου τους αφήνουμε μέχρι να ετοιμαστεί η επόμενη παρτίδα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ