Αυτή η συνταγή για πατάτες με τη φλούδα είναι απλή, γευστική και ιδανική για να συνοδεύσει σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο, από ψητά κρέατα μέχρι μπέργκερ ή να γίνει σνακ με ντιπ!
Συστατικά για 4 μερίδες:
- 1 κιλό μικρές πατάτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ.γ. αλάτι θαλασσινό (σε νιφάδες)
- ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι
- ½ κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά, αν θέλουμε πικάντικο αποτέλεσμα)
- 1 ½ κ.γ. θυμάρι ξερό (ή ρίγανη)
Εκτέλεση:
Πλύσιμο των πατατών: Πλένουμε καλά τις πατάτες, τρίβοντάς τες με ένα σφουγγαράκι για να φύγουν τα χώματα. Δεν τις ξεφλουδίζουμε, αλλά αν δεν έχουμε μικρές πατάτες, μπορούμε να τις κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια.
Κόψιμο: Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος στη μέση και στη συνέχεια σε άλλες δύο, έτσι ώστε να σχηματιστούν μικρές "βαρκούλες". Αν οι πατάτες είναι πιο μεγάλες, συνεχίζουμε το κόψιμο στα τέταρτα.
Προετοιμασία με τα μπαχαρικά: Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη σκόνη σκόρδου, την καπνιστή πάπρικα, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το μπούκοβο (αν θέλουμε να είναι πικάντικες) και το θυμάρι ή τη ρίγανη. Προσθέτουμε τις κομμένες πατάτες και τις ανακατεύουμε καλά μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα με το μείγμα των μπαχαρικών.
Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, φροντίζοντας να είναι τοποθετημένες με τη φλούδα προς τα κάτω.
Ψήσιμο στον φούρνο: Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αν χρειαστεί, μπορούμε να τις γυρίσουμε για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
Σερβίρισμα: Αυτές οι πατάτες είναι ιδανικές για να σερβιριστούν ζεστές, αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούμε να τις συνοδεύσουμε με ντιπ (π.χ. σπιτική μαγιονέζα ή γιαούρτι με τσίλι) για να τις απολαύσουμε ως σνακ ή συνοδευτικό σε γεύματα.
Σημειώσεις:
- Αλατοπίπερο και μπαχαρικά: Αν σας αρέσουν οι πιο πικάντικες γεύσεις, αυξήστε την ποσότητα του μπούκοβου ή προσθέστε λίγο τσίλι. Αν θέλετε κάτι πιο ήπιο, παραλείψτε το μπούκοβο.
- Μικρές ή μεγάλες πατάτες: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μεγαλύτερες πατάτες, απλά κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια για να ψηθούν σωστά.
Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε να απολαύσετε πατάτες που είναι τραγανές απ' έξω και μαλακές από μέσα, με όλη τη γεύση της φλούδας!
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ