Thumbnail
Οι φονιάδες του Ισραήλ αιματοκυλούν τη Γάζα - Συνεχής Ενημέρωση

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: To ΙΣΡΑΗΛ αιματοκυλεί την ΓΑΖΑ - Σκηνές φρίκης από τους φονιάδες - ΒΙΝΤΕΟ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ με Παλαιστίνιο αξιωματούχο  να μιλάει κρατώντας μωρό που σκοτώθηκε από τους σημερινούς βομβαρδισμούς

 

Καπνός υψώνεται μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, στις 14 Νοεμβρίου του 2012. (AFP PHOTO / Said Khatib)
 
 Λωρίδα της Γάζας
 
 
02.30 GMT: Παλαιστίνιοι αναφέρουν πως οι νεκροί έχουν φτάσει τους 15 και οι τραυματίες έχουν ξεπεράσει τους  100, από τη στιγμή που ξεκίνησε η επιχείρηση “Αμυντικός Πυλώνας”.
 
01.55 GMT: Ισραηλινά αεροσκάφη  ρίχνουν φυλλάδια στη Βόρεια Γάζα λέγοντας ότι πρόκειται να ξεκινήσει  χερσαία εισβολή πολύ σύντομα # GazaUnderAttack
 
01.50GMT:H Aίγυπτος ανακοινώνει ότι ανοίγει το πέρασμα της Ράφα για τα θύματα των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων
 
22:43 GMT: Συναγερμός στο Be’er Sheva καθώς δυο ρουκέτες από τη Γάζα χτύπησαν την πόλη. Δεν αναφέρθηκαν θύματα.
 
Με μπαράζ ρουκετών απαντά η παλαιστινιακή αντίσταση στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα
 
 
 
Ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας, προς το Ισραήλ, 14/11/2012, (AFP Photo/Said Khatib)
 
 
22:26 GMT: Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Ezzedine al-Qassam, ισχυρίζεται ότι θα βομβαρδίσει “την κατεχόμενη πόλη του Τελ Αβίβ”.
 
21:37 GMT: Ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Avi Dichter: “Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σταματήσουμε αυτόν το  γύρο των μαχών και να υποστούμε  περισσότερα χτυπήματα στον επόμενο”
 
21:06 GMT: Το ισραηλινό υπουργείο εθνικής  ασφαλείας έδωσε την άδεια στο  IDF να συντάξει έφεδρους και να επεκτείνει την επιχείρηση στη   Γάζα.
 
20:51 GMT: Ο Αραβικός Σύνδεσμος θα συνεδριάσει το Σάββατο για να συζητήσει την επίθεση στη Γάζα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου.
20:43 GMT: Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αίγυπτο έφυγε για το Τελ Αβίβ μαζί με έναν αριθμό  υπαλλήλων της πρεσβείας, υποστηρίζουν κάποιες αναφορές  μέσων ενημέρωσης. Άλλοι επιμένουν ότι η πρεσβεία λειτουργείθ κανονικά.
 
19:55 GMT: Το Ισραήλ φέρεται να προετοιμάζεται για μια χερσαία επιχείρηση στη Γάζα.
 
19:48 GMT: Σύμφωνα με το Aljazeera, ο ισραηλινός στρατός έχει αναφέρει ότι ένας πύραυλος από τη Γάζα  χτύπησε ένα εμπορικό κέντρο σε   νότια ισραηλινή πόλη.
A Palestinian carries a wounded woman into a hospital after Israeli air strikes in Gaza City November 14, 2012. (Reuters/Saleh Salem)
 
Ένας Παλαιστίνιος μεταφέρει  γυναίκα τραυματισμένη σε νοσοκομείο μετά από τις ισραηλινές
αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Γάζας 14 του Νοέμβρη, 2012. (Reuters / Saleh Salem)
 
19:40 GMT: Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Λαβρόφ καλεί για τον τερματισμό της βίας στη Γάζα.
 
19:34 GMT: Ο πρόεδρος της Αιγύπτου δίνει εντολή στον εκπρόσωπο του ΟΗΕ να ζητήσει επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τα χτυπήματα του Ισραήλ  στη Γάζα,  σύμφωνα με την αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση.
 
19:27 GMT: Η Αίγυπτος αποφάσισε να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ.
 
19:22 GMT: Η Haaretz γράφει ότι ο  πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ είπε: “Και οι δύο πλευρές πρέπει να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.  Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τον αποκλεισμό της Γάζας”.
A Palestinian man evacuates a woman following Israeli air strikes in Gaza City November 14, 2012. (Reuters/Ahmed Zakot)
 
Smoke rises after Israeli air strikes in the northern Gaza Strip November 14, 2012. (Reuters/Darren Whiteside)
 
A Palestinian man evacuates a woman following Israeli air strikes in Gaza City November 14, 2012. (Reuters/Ahmed Zakot)
 
Smoke rises after Israeli air strikes in the northern Gaza Strip November 14, 2012. (Reuters/Darren Whiteside)
19:20 GMT: Οι άνθρωποι στη Γάζα περιγράφουν τα πλοία  που βομβαρδίζουν στην ξηρά,  ακούνε τις βόμβες που πέφτουν, τα F16 να πετούν από πάνω τους όλη την ημέρα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη να βουίζουν πάνω από το κεφάλι τους, σύμφωνα με tweets από το εσωτερικό της Γάζας.
 
19:15 GMT: Η Χαμάς ανακοίνωσε  κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Γάζα,  εκκενώθηκαν όλα τα κτίρια της ασφάλειας, σύμφωνα με bloggers στη Γάζα.
 
19:10 GMT: Οι ντόπιοι μέσα στη Γάζα ισχυρίζονται στο twitter ότι τουλάχιστον  3 παιδιά ήδη έχουν σκοτωθεί στις επιθέσεις.
 
19:06 GMT: Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας εκτόξευσαν πύραυλο Grad προς τη Dimona, την Τετάρτη το βράδυ, όπως ανέφεραι το Κανάλι 2. Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες ή ζημιές  από την επίθεση. Δεν ήταν αμέσως σαφές πού χτύπησε ο πύραυλος, σύμφωνα με την Jerusalem Post.
 
19:00 GMT: Παλαιστίνιοι στη Γάζα εκτόξευσαν δύο ρουκέτες στην περιοχή του Eshkol στο νότιο Ισραήλ,  το βράδυ της Τετάρτης. Οι ρουκέτες εξερράγησαν σε ανοικτούς χώρους και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές,  σύμφωνα με το AP.
 
18:58 GMT: Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ,  Εχούντ Μπαράκ λέει: “Είμαστε στην αρχή της δράσης και όχι στο τέλος, όμως, σε μακροπρόθεσμη βάση, αυτή η στρατιωτική δράση θα αποκαταστήσει την ηρεμία.”, σύμφωνα με την Jerusalem Post.
 
18:54 GMT: Ισραηλινός πρωθυπουργός λέει ότι ο στρατός είναι `διατεθειμένος να επεκτείνει “την επιχείρηση στη Γάζα”, σύμφωνα με το AP.
Palestinian medics carry a wounded baby into the al-shifa hospital in Gaza City following an Israeli air strike on November 14, 2012. (AFP Photo/Mahmud Hams)
 
 
Παλαιστίνιοι γιατροί μεταφέρουν ένα πληγωμένο παιδί στο αλ-Σίφα νοσοκομείο αλ-Σίφα,
στην πόλη της Γάζας,  μετά την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στις 14 Νοεμβρίου 2012. 
(AFP PHOTO / Mahmud Hams)
 
18:45 GMT: Ο υπουργός Υγείας λέει ότι 10 άτομα σκοτώθηκαν στις  20 αεροπορικές επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας σήμερα, μεταξύ των οποίων 2 μικρά παιδιά, σύμφωνα με το AP.
 
18:40 GMT: “Στόχος του Ισραήλ είναι να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη εκεχειρία με αιγυπτιακή μεσολάβηση. Το IDF θα συνεχίσει να συνθλίβει τη Γάζα έως ότου επιτευχθεί μια τέτοια εκεχειρία”, λένε ο Εθελοντές για το Ισραήλ, μια φιλανθρωπική οργάνωση που συνδέει το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.
 
18:35 GMT: Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ έπληξε “περιοχές τρομοκρατών”  στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με  εκπρόσωπο των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής.
 
18:30 GMT: Οι γιατροί στη Γάζα αναφέρουν περισσότερους από 30 τραυματισμούς στην τελευταία επίθεση στο Ταλ Αλ-Χάουα, περισσότεροι από τους οποίους είναι σε παιδιά και γυναίκες, σύμφωνα με tweets από το εσωτερικό της Γάζας.
 
18:27 GMT: Το πυραυλικό σύστημα άμυνας σταμάτησε με επιτυχία συνολικά 15 ρουκέτες, την Τετάρτη το βράδυ, ανέφερε το ισραηλινό Κανάλι  2.
 
18:24 GMT: Έξι ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εκτοξεύτηκαν προς την Beersheba, την Τετάρτη το βράδυ, όπως ανέφερε το Ραδιόφωνο του Στρατού και το προσωπικό της Jerusalem Post.
 
Palestinian youths evacuate an elderly man following an Israeli air strike on November 14, 2012 in Gaza City. (AFP Photo/Mohammed Abed)
Παλαιστίνιοι νεαροί  μεταφέρουν ηλικιωμένο άνδρα μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στις 14 Νοεμβρίου 2012 στην πόλη της Γάζας. 
(AFP PHOTO / Mohammed Abed)
 
18:20 GMT: ο Ισραηλινός Στρατός έχει προειδοποιήσει τους ηγέτες της Χαμάς να μην τολμήσουν να εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες.
 
18:15 GMT: ο Υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ανακοίνωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλα τα ισραηλινά εδάφη, που καλύπτουν όλες τις πόλεις του Ισραήλ , μέχρι μια ακτίνα 40 χιλιομέτρων γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας.
 
17:56 GMT: Πεντάγωνο: «Στεκόμαστε δίπλα στους ισραηλινούς συντρόφους μας στο δικαίωμά τους να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στην τρομοκρατία”, ανέφεραν τα  πρακτορεία.
 
17:45 GMT: Μεγάλη έκρηξη κοντά στο σπίτι του ηγέτη της Χαμάς, Μαχμούντ Ζαχάρ, σύμφωνα με ανταποκριτή του Al Arabiya.
 
17:40 GMT: Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει 2 νέους βομβαρδισμούς στις συνοικίες   Tel el-Hawa και Zetun, της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με bloggers στη Γάζα.
 
 
17.00GMT: EKTAKTO: Δολοφονία ηγετικού στελέχους των Ταξιαρχιών Κασάμ στη Γάζα
 
(διαβάστε επίσης: Ποιος ήταν ο Άχμαντ Αλ Τζααμπάρι (1960-2012))
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα