Thumbnail
Ενώ ο Ομπάμα περιοδεύει στη Νοτιοανατολική Ασία για να ενισχύσει τις συμμαχίες τους εναντίον της Κίνας, οι κάτοικοι της Γάζας δολοφονούνται και ακρωτηριάζονται κατά εκατοντάδες , παράλληλα με την πιθανότητα μιας αιματηρής εισβολής των Ισραηλινών.

 

 Workers action, σάιτ, 
 
Ενώ ο Ομπάμα περιοδεύει στη Νοτιοανατολική Ασία για να ενισχύσει τις συμμαχίες τους εναντίον της Κίνας, οι κάτοικοι της Γάζας δολοφονούνται και ακρωτηριάζονται κατά εκατοντάδες , παράλληλα με την πιθανότητα μιας αιματηρής εισβολής των Ισραηλινών. [Στις 21/11 Ισραήλ και Χαμάς συνήψαν εκεχειρία με μεσολάβηση της Αιγύπτου, ύστερα από μια εβδομάδα αεροπορικών επιδρομών στη Γάζα.] Οι ΗΠΑ έχουν ακόμη μεγάλη δύναμη διεθνώς, οι ενέργειές τους ή η αδράνειά τους έχουν άμεσες συνέπειες στις διεθνείς συγκρούσεις.
Έχοντας αυτό κατά νου, ας σκεφθούμε τα λόγια του Ομπάμα για τη Γάζα σε συνδυασμό με την αδράνειά του: “Ας κατανοήσουμε ποιο ήταν το γεγονός που προκάλεσε την τρέχουσα κρίση και αυτό ήταν ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ρίψης ρουκετών [από τη Γάζα] ...”
Πρόκειται για απροκάλυπτο ψεύδος. Ένα ψεύδος πολύ μεγάλο, εφόσον τα εγκλήματα πολέμου βαραίνουν πολύ περισσότερο εκείνους που ρίχνουν τον πρώτο πυροβολισμό.
Την αλήθεια για το θέμα αυτό την έχουν παραδεχθεί αρκετά ΜΜΕ του κατεστημένου, μεταξύ των οποίων και οι “New York Times”. Το Ισραήλ σκόπιμα ξεκίνησε τη σύγκρουση με μια στοχευμένη δολοφονία, του στρατιωτικού αρχηγού της Χαμάς, Αχμέτ Τζααμπάρι, τη στιγμή που ο Τζααμπάρι εργαζόταν, ως επικεφαλής διαπραγματευτής εκ μέρους της Χαμάς , για μια συμφωνία ειρήνης με το Ισραήλ, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου.
Η ισραηλινή κυβέρνηση το γνώριζε και τον δολοφόνησε επειδή ακριβώς ήθελε να μην επιτευχθεί ειρήνη, ήθελε πόλεμο. Είναι σημαντικό να θυμάται κανείς ότι η Χαμάς αποτελεί τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στη Γάζα. Η δολοφονία του Τζααμπάρι είναι μια πράξη παρόμοια με το να χρησιμοποιήσει μια χώρα το στρατό της για να δολοφονήσει τη Χίλαρι Κλίντον, δηλ. είναι πράξη πολέμου.
Όταν η Χαμάς αντέδρασε ρίχνοντας τις ακίνδυνες ρουκέτες της, το Ισραήλ είχε τη “δικαιολογία” να εξαπολύσει τις προσχεδιασμένες στρατιωτικές επιθέσεις, που αποτελούν καθημερινά εγκλήματα πολέμου, στοχεύοντας κυρίως μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις όπως ΜΜΕ, θρησκευτικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα και άλλα δημόσια κτίρια. 
Το Ισραήλ διεξάγει μαζικούς βομβαρδισμούς κατά του άμαχου πληθυσμού της Γάζας που διακρίνεται για την εξαιρετικά υψηλή πυκνότητά του – άλλο ένα έγκλημα πολέμου.
Ο Ομπάμα ψεύδεται και πάλι όταν λέει ότι το “Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα”. Οι κάτοικοι της Γάζας έχουν αυτό το δικαίωμα ενάντια σε μια χρηματοδοτούμενη μαζικά από τις ΗΠΑ στρατιωτική μηχανή που βομβαρδίζει τη Γάζα από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Η Γάζα δεν έχει στρατό ούτε ναυτικό και το 1,5 εκατ. των κατοίκων της ουσιαστικά ζουν σε ένα γιγαντιαίο, περιτειχισμένο κλουβί γεμάτο παραγκογειτονιές. 
Η καταγραφή όλων των εγκλημάτων πολέμου του Ισραήλ σ΄ αυτή τη σύγκρουση μαζί με τις προηγούμενες επιθέσεις στους Παλαιστίνιους θα χρειαζόταν πολύ χώρο. Ο Ομπάμα αναγκάζεται να επικροτεί δημόσια αυτά τα εγκλήματα, επειδή είναι ένοχος για τις ίδιες επιθέσεις , όπως αναφέρει ο Γκλεν Γκρίνβαλντ. Το έγκλημα πολέμου της “στοχευμένης δολοφονίας”, που προκάλεσε τα πρόσφατα γεγονότα στη Γάζα, το διαπράττει καθημερινά ο ίδιος ο Ομπάμα με τους πολέμους τους οποίους διεξάγει με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Πακιστάν, την Υεμένη και τη Σομαλία.
Ο Ομπάμα όχι μόνο υποστηρίζει τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου δημόσια, παρεμβαίνει δυναμικά και στον ΟΗΕ για να εμποδίσει μια συμφωνία ειρήνης με μεσολάβηση του Συμβουλίου Ασφαλείας. Με βάση τις δημόσιες κατηγορίες της Ρωσίας,  οι ΗΠΑ κωλυσιεργούν ώστε να μην αναλάβει δράση ο ΟΗΕ. Οι αντιπρόσωποι των ΗΠΑ θα ενέκριναν ένα ψήφισμα μόνο αν απέδιδε την ευθύνη εξίσου στο Ισραήλ και στη Γάζα. Όπως εξηγεί το Ρόιτερς:
Το Συμβούλιο Ασφαλείας γενικά βρίσκεται σε αδιέξοδο όσον αφορά τη σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων, πράγμα που οφείλεται, όπως λένε διπλωμάτες των Ην. Εθνών, στην απόφαση των ΗΠΑ να προστατεύσουν το στενό τους σύμμαχο, το Ισραήλ. Το Σ.Α. πραγματοποίησε μια έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη (14/11) για να συζητήσει τις επιθέσεις στη Γάζα, αλλά δεν έλαβε κανένα μέτρο. 
Η κίνηση του Ισραήλ να προκαλέσει πόλεμο και η απροθυμία του Ομπάμα να το σταματήσει μπορεί να φαίνονται παράλογες ενέργειες, αλλά η αμερικανοϊσραηλινή συμμαχία σχεδιάζει ακόμη μεγαλύτερους πολέμους εναντίον της Συρίας και του Ιράν και πέραν αυτών, καθώς και άλλες χώρες θα συρθούν σε έναν περιφερειακό πόλεμο.
Η επίθεση του Ισραήλ έγινε στον κατάλληλο χρόνο. Αισθάνεται τη θέση του να διαβρώνεται από τις επαναστάσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο, αφού τα καθεστώτα που προέκυψαν υποστηρίζουν πιο σθεναρά τους Παλαιστινίους από ό,τι τα προηγούμενα. Παράλληλα, το Ισραήλ απειλεί εδώ και ένα χρόνο ότι θα επιτεθεί στο Ιράν και μπορεί να αντιλαμβανόταν ότι έκλεινε το παράθυρο γι΄ αυτή την επιχείρηση. 
Τώρα το παράθυρο είναι διάπλατα ανοιχτό. Τα πάντα είναι πιθανά. Σε μια άκρως εύφλεκτη περιοχή του κόσμου ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Μέσα στις φλόγες, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ πασχίζουν να αναδιαμορφώσουν την περιοχή σύμφωνα με τη δική τους εικόνα, με περισσότερα εδάφη και λιγότερους εχθρούς. Ο πόλεμος κατά των Παλαιστινίων είναι η πρώτη πράξη ενός περιφερειακού πολέμου. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ σχεδιάζουν να κάνουν κόλαση τη Μέση Ανατολή και την περιοχή πέραν αυτής. 
 
Shamus Cooke

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμμετοχή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης σε πρόγραμμα του Erasmus+
Συμμετοχή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης σε πρόγραμμα του Erasmus+
Υλοποίηση Σχεδίου Κινητικότητας Μαθητών με τη συνοδεία Εκπαιδευτικών του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης στο Πατσέκο της Σικελίας
Συμμετοχή του 16ου Δημοτικού Σχολείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης σε πρόγραμμα του Erasmus+