Thumbnail
Απλήρωτοι, χωρίς πρόσληψη και ασφάλιση δούλεψαν για 2 μήνες 53 εργαζόμενοι στο δήμο Δίου-Ολύμπου

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Απλήρωτοι, χωρίς πρόσληψη και ασφάλιση δούλεψαν για 2 μήνες 53 εργαζόμενοι

Απλήρωτοι, χωρίς πρόσληψη και φυσικά ανασφάλιστοι, δούλευαν 53 εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη στο ΔήμοΔίου - Ολύμπου της Πιερίας. Αυτό αποκαλύφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από πολύμηνη κοροϊδία και ενώ οι εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα περίμεναν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Μέσα στο καλοκαίρι, η δημοτική αρχή Δίου - Ολύμπου, είχε αποφασίσει να προχωρήσει σε πρόσληψη 53 εργαζομένων με δίμηνη σύμβαση για να καλύψει τις ανάγκες καθαριότητας. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν κανονικά την δουλειά τον Αύγουστο, ολοκλήρωσαν τη δίμηνη απασχόληση και περίμεναν από μήνα σε μήνα να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Την τελευταία εβδομάδα του Δεκέμβρη διαπιστώθηκε ότι οι 53 διμηνίτες εργαζόμενοι, που κράτησαν «καθαρό» το Δήμο Δίου-Ολύμπου στη διάρκεια του καλοκαιριού, δεν είχαν προσληφθεί. Και καθώς δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν ενέκρινε τη μισθοδοσία τους.

Παράσταση διαμαρτυρίας στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, απαιτώντας να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι.

Η Δημοτική αρχή, προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες σε τρίτους, έτσι ισχυρίζεται είτε ότι φταίει η απεργία των δημοτικών υπαλλήλων (ξεκίνησε το Νοέμβρη), είτε το γραφείο προσωπικού, είτε ακόμα και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που ... λόγω του εργασιακού ωραρίου δεν προλάβαιναν να υπογράψουν τις συμβάσεις!

Τώρα τρέχει να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και προσπαθεί μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο να εξασφαλίσει νέα απόφαση για πρόσληψη προσωπικού με νέες προσχηματικές αιτιολογήσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου - Ολύμπου, εξαρχής καταψήφισε την πρόσληψη διμηνιτών, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα των εργαζομένων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τη Διοίκηση του Δήμου που ακολουθώντας τις εντολές της εκάστοτε κυβέρνησης και της ΕΕ, εφαρμόζει πιστά τον «Καλλικράτη» που είναι το μνημόνιο στην Τοπική Διοίκηση, καταστρατηγεί κάθε εργατική κατάκτηση και αντί να καλύψει τις κενές θέσεις εργασίας με μόνιμο προσωπικό, προσλαμβάνει (αν το κάνει κι αυτό) εργαζόμενους με ολιγόμηνες συμβάσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ξεκαθαρίζει ότι «δε συναινεί από θέση αρχής σε καμία παρατυπία για να κουκουλωθούν πολιτικές ευθύνες ούτε εκβιάζεται να συμφωνήσει δήθεν για το καλό των εργαζομένων (μήπως και πληρωθούν). Θεωρεί αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Η εργασία είναι δικαίωμα και δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος να είναι όμηρος κανενός. Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη Διοίκηση».

Απαιτεί:

- Να δοθούν τώρα τα δεδουλευμένα στους «διμηνίτες» που εργάστηκαν στην υπηρεσία καθαριότητας και αποκομιδής των σκουπιδιών ή οπουδήποτε αλλού.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.

- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν με κάθε είδους σύμβαση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Αντιπαλεύει την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την επέκταση της εφαρμογής «ευέλικτων εργασιακών σχέσεων» στους ΟΤΑ μέσω προγραμμάτων περιορισμένου χρόνου, προγραμμάτων Κοινής Ωφέλειας, κατάρτισης, ή άλλων μέσω ΟΑΕΔ, Μ.Κ.Ο. κ.λπ.

- Λέει όχι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας με πρόσχημα την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού.

Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους και τους άνεργους, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά:

- Να οργανώσουν την πάλη τους και να αγωνιστούν μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

- Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που «χρυσώνουν το χάπι» στους ανέργους, τάζοντάς τους δουλειά λίγων μηνών - καθιστώντας τους, με αυτόν τον τρόπο, ομήρους της πολιτικής τους - με ελάχιστη αμοιβή.

- Να αγωνιστούν για μια κοινωνία, που το δικαίωμα στην εργασία θα είναι πραγματικά κατοχυρωμένο, η οικονομία θα λειτουργεί με κεντρικό σχεδιασμό για να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής, και εργατικό-λαϊκό έλεγχο

902.gr
.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nosokomeio
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
Ο Σύλλογος βέβαια αφήνει σοβαρές αιχμές κατά της Πολιτείας και του υπουργείου Υγείας και δηλώνει απογοητευμένος «για την επιστράτευση του κοινωνικού...
Πανελλήνιος Ιατρικός Συλλόγος: Bonus 1.000 ευρώ σε κάθε ιδιώτη γιατρό που θα εργαστεί στο ΕΣΥ
δημοτικο
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου
Συνεδρίαση της επιτροπής καταλληλότητας και επιλογής οικοπέδου για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας
Συνεδρίαση για την ανέγερση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου