Thumbnail

 

Δυσμενείς αλλαγές για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά επεξεργάζονται οι τράπεζες. Τα δύο σημεία του νόμου που θέλουν να αναμορφωθούν
 
Μια σειρά προτάσεων που αφορούν στην αλλαγή του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά επεξεργάζονται οι τράπεζες και ετοιμάζονται να τις καταθέσουν στην κυβέρνηση.
Σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", οι τράπεζες  δίνουν έμφαση σε δύο σημεία του νόμου και τα οποία θα ζητήσουν τροποποιήσεις.
Πρώτον, ζητούν να αλλάξει η "απαγόρευση" καταβολής δόσης από τη στιγμή που γίνεται η αίτηση στο δικαστήριο και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, όπως ισχύει σήμερα.
Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύουν να ζητήσουν να υπάρχουν πληρωμές από πλευράς του δανειολήπτη, έστω και σε μικρότερο ποσό από την κανονική δόση.
Ένα δεύτερο αίτημα των πιστωτικών ιδρυμάτων σχετίζεται με τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων. Οι τραπεζίτες σκοπεύουν να ζητήσουν η αξία των ακινήτων να υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες.
Σήμερα ο νόμος Κατσέλη όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές στην εφημερίδα, αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του δικαστή την εκτίμηση της αξίας των ακινήτων.
Οι εκκρεμείς αιτήσεις προς τα Ειρηνοδικεία έχουν ξεπεράσει πλέον τις 150.000. Στο τέλος του 2011 είχαν κατατεθεί περί τις 7.550 αιτήσεις για δικαστική ρύθμιση χρεών, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και των τραπεζών και είχαν εκδικαστεί μόλις 400.
 
news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

elas-peripoliko
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ
Κρητικοί νταήδες ξυλοκόπησαν οικογένεια - Αναγνωρίστηκαν οι δύο από την θερμόαιμη παρέα
Ηράκλειο: Ταυτοποιήθηκαν δύο από τους δράστες που ξυλοκόπησαν οικογένεια τουριστών σε μπαρ