Thumbnail
Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη

 

Βροχερός ο καιρός σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα, με xιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και ισχυρούς νοτιάδες που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ στα πελάγη.
 
Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, στην Αττική, αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση θα υπάρξει από το απόγευμα.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
 
Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά, και το θερμόμετρο θα δείξει από 9 έως 12 βαθμούς κελσίου.
 
Στην υπόλοιπη χώρα, για τη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας ενώ στα ανατολικά τμήματα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια -παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.
 
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Για τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
 
Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί, έντασης 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Βροχές και χιόνια στα ορεινά προβλέπονται για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο. Στις νοτιότερες περιοχές θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες αλλά από το απόγευμα αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα φτάσει έως τους 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Για τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται επίσης βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ενώ τη νύχτα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί, έντασης 6 με 8 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Τέλος, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στα βόρεια, τοπικά 9 μποφόρ οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νεκτάριος – Ραφαήλ Μπερκουτάκης
65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα: Σπουδαία διάκριση για τον Νεκτάριο – Ραφαήλ Μπερκουτάκη που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας
65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα: Σπουδαία διάκριση για τον Νεκτάριο – Ραφαήλ Μπερκουτάκη που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο
ΔΟΕ
ΔΟΕ: «Χαστούκι για κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ η ανάκληση μονιμοποίησης εκπαιδευτικών»
«Ηχηρό «χαστούκι» για Κυβέρνηση και Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών», τονίζει η ΔΟΕ
ΔΟΕ: «Χαστούκι για κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ η ανάκληση μονιμοποίησης εκπαιδευτικών»