Thumbnail
Έρευνα ICAP βάσει των πρώτων ισολογισμών του 2012: Καταγραφή κερδοφορίας, παρά τις απώλειες εσόδων και κύκλου εργασιών

 

Έρευνα ICAP βάσει των πρώτων ισολογισμών του 2012: Καταγραφή κερδοφορίας, παρά τις απώλειες εσόδων και κύκλου εργασιών
 
Αναστροφή του τελικού αποτελέσματος με κέρδη 10,6 εκατ. ευρώ το 2012, έναντι ζημιών 15,1 εκατ. ευρώ το 2011, καταγράφει από τα στοιχεία των πρώτων ισολογισμών (762 εταιρειών) η Icap, εν μέσω βαθιάς ύφεσης, παρά τη συρρίκνωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων και συμπεριλαμβανομένης της υψηλής κερδοφορίας μιας εταιρείας.
 
Όπως αναφέρεται, όλοι οι ευρύτεροι τομείς κατέγραψαν απώλειες εσόδων και ο κύκλος εργασιών ήταν μειωμένος, ενώ ο μόνος τομέας που παρουσίασε θετικό αποτέλεσμα (κέρδη προ φόρου) για την τελευταία χρήση ήταν το εμπόριο, το οποίο οφείλεται ουσιαστικά σε μια μεγάλη επιχείρηση με κέρδη ύψους 97 εκατ. (Jumbo Α.Ε.), που επηρέασε όχι μόνο το τομεακό αλλά και το συνολικό αποτέλεσμα του δείγματος. Σημειώνεται ότι αν από το συνολικό δείγμα εξαιρείτο η συγκεκριμένη εταιρεία τότε το τελικό αποτέλεσμα θα παρέμενε ζημιογόνο και στην τελευταία χρήση, διαμορφούμενο, πάντως, σε χαμηλότερα επίπεδα από την αμέσως προηγούμενη χρήση (86,3 εκατ. το 2012 έναντι 117 εκατ. το 2011).
 
Βάσει των ενοποιημένων αποτελεσμάτων χρήσης των επιχειρήσεων, προκύπτει συνολική μείωση πωλήσεων κατά 6,4% το 2012, αλλά και αισθητή συγκράτηση του κόστους των πωλήσεων, που οδήγησε σε λιγότερο έντονη μείωση των αντίστοιχων μικτών κερδών (-4,2%). Επισημαίνεται ακόμη η βελτίωση του περιθωρίου μικτού κέρδους από 23,58% το 2011 σε 24,14% το 2012.
 
Στον τομέα των υπηρεσιών (εξαιρουμένων τραπεζών-ασφαλειών), σύμφωνα με την Icap, διακρίνεται ενδεχομένως κάποια τάση ανακοπής της ραγδαίας επιδείνωσης που υπήρχε τα προηγούμενα έτη, με συνολικό κύκλο εργασιών απόλυτα στάσιμο, αλλά και σημαντικό περιορισμό του κόστους πωλήσεων, με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή βελτίωση του μικτού κέρδους κατά 86,7%. Το τελικό καθαρό αποτέλεσμα παρέμεινε ζημιογόνο και στις δύο χρήσεις, αλλά υπήρξε σημαντική μείωση των ζημιών από 123,9 εκατ. το 2011 σε 64,3 εκατ. το 2012.
 
Ο τομέας της βιομηχανίας παρουσιάζει επιδείνωση αποτελεσμάτων, με καταγραφή ζημιών ύψους 8,4 εκατ. το 2012, έναντι κερδών 4,3 εκατ. το 2011, αν και εμφανίζεται μικρή μείωση των συνολικών πωλήσεων (2,7%) και μικτών κερδών (2%). Συρρίκνωση της κερδοφορίας καταγράφει η ICAP και στον τομέα του εμπορίου, με πτώση κερδών προ φόρου (-20,2%), μείωση πωλήσεων (-11,6%) και μικτών κερδών (-10,9%).
 
avgi.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 4/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith
Διορισμός υπαλλήλων στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ στο πλαίσιο της προκήρυξης 2ΓΒ/2023 - Ονόματα
Οφείλουν να παρουσιαστούν για την ορκωμοσία και την ανάληψη των καθηκόντων τους εντός τριάντα (30) ημερών
Διορισμός υπαλλήλων στις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘΑ στο πλαίσιο της προκήρυξης 2ΓΒ/2023 - Ονόματα
κερκυρα
Συγχωνεύσεις: «Επιστροφή στα παλιά» - Αναστάτωση και κινητοποιήσεις (και) στην Κέρκυρα
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας θα πυκνώσει τις κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα στη ΔΔΕ Κέρκυρας και  στην ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, για να αποτραπεί το αντιεκπαιδευτικό...
Συγχωνεύσεις: «Επιστροφή στα παλιά» - Αναστάτωση και κινητοποιήσεις (και) στην Κέρκυρα