Thumbnail

 

Οι άνεργοι φταίνε για την τρύπα των εσόδων και οι εκπαιδευτικοί για τις τρύπες της εκπαίδευσης

 

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

 

- Μετά το Βασίλη Παπανικολόπουλο, πρώην δήμαρχο της Ηπειρονίκης, (αυτός φυλακίστηκε) τρεις ακόμη άνεργοι παραπέμπονται από τον οικονομικό εισαγγελέα για απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων.

- Πρόκειται για τους κ.κ Ρουμανάκη, Κόμη και Παπαντώνη. Οι τρεις άνεργοι δεν δήλωσαν τα πραγματικά τους εισοδήματα στις φορολογικές τους δηλώσεις.

- Οι διασταυρώσεις του υπουργείου οικονομικών έδειξαν ότι ο πρώτος, ο κύριος  δεν δήλωσε 31,65 ευρώ που αντιστοιχούσαν στα εισοδήματα της συζύγου του.

- Ο δεύτερος, παρουσίασε ύποπτη και αδικαιολόγητη μείωση των περιουσιακών του στοιχείων, μέσα σε ένα χρόνο, ύψους 17,42 ευρώ.

- Ο τρίτος, ξέχασε να δηλώσει στη φορολογική του δήλωση ορισμένα εισοδήματα της τάξεως των 15 ευρώ.

- Αμέσως μετά, το υπουργείο οικονομικών ανακοίνωσε ότι η υστέρηση των φορολογικών εσόδων, λόγω των τριών παραπάνω ανέργων, εκτροχιάζει το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας.

- Έτσι, το όριο των 1.000 ευρώ για κατάσχεση στους μισθούς όσων χρωστάνε στην εφορία, μειώνεται στα 600 ευρώ ώστε να καλυφθεί η μαύρη τρύπα.

- Η μαύρη τρύπα έχει ως κύριους υπαίτιους τον κ. Παπανικολόπουλο, τον κ. Ρουμανάκη, τον κ. Κόμη, τον κ. Παπαντώνη, τον κ. Ζοχατζόπουλο, και τους χιλιάδες ανέργους της λίστας Λαγκάρντ.

- Εικάζεται, ότι όλοι οι παραπάνω ήταν φίλοι στενοί, κολλητάρια, με υπουργούς, πρωθυπουργούς και φτωχούς εφοπλιστές και βιομήχανους.

- Οι πληροφορίες θέλουν και τον πρώην περιφερειάρχη κ. Τυριάδη να ετοιμάζει βαλίτσες για τη στενή.

- Φίλος της στήλης μας πληροφόρησε ότι σε Λύκειο της Φιλοθέης μοιράστηκαν ερωτηματολόγια στους μαθητές με σκοπό να αξιολογήσουν τους καθηγητές τους.

- Η γνώμη της στήλης είναι πως πρέπει τα ερωτηματολόγια να απευθυνθούν και σε άλλους ενδιαφερόμενους πέρα από τους γονείς και τους μαθητές. Πρέπει να μοιραστούν και μεταξύ των συναδέλφων.

- Επίσης πρέπει να πουν μια γνώμη και οι γείτονες των εκπαιδευτικών, όσοι διαμένουν στην ίδια πολυκατοικία αλλά και όσοι κατοικούν σε διπλανές πολυκατοικίες.

- Αν δεν τα έχεις καλά με τους γειτόνους σου πώς θα τα έχεις καλά με τους μαθητές; Αν τσακώνεσαι με τον/την σύζυγό σου είσαι ικανός να διδάξεις;

- Απαραίτητη θεωρείται και η άποψη των παραγωγών και πωλητών των λαϊκών αγορών. Ξέρει ο εκπαιδευτικός να διαλέγει το καλό και φτηνό ή είναι σπάταλος και χωρίς κρίση;

- Ο κρεοπώλης από τον οποίο ψωνίζει πρέπει να ρωτηθεί αν ο εκπαιδευτικός μπορεί να ξεχωρίζει το κρέας γαϊδουριού από το μοσχαρίσιο. Αν μπορεί και ξεχωρίζει τα γαϊδούρια, ειδικά τα δίποδα, είναι επικίνδυνος.

- Ο κομμωτής και ο μπαρμπέρης της/του εκπαιδευτικού πρέπει να πει την άποψή του για τις αισθητικές απόψεις του που αφορούν στις τρίχες της κεφαλής του και όχι μόνο. Κάνει αποτρίχωση ή κυκλοφορεί σαν αρκούδα;

- Οι καθηγητές των φροντιστηρίων, επίσης πρέπει να έχουν άποψη για τον κάθε εκπαιδευτικό. Μόνο αυτοί ξέρουν αν ένας εκπαιδευτικός είναι ικανός να σταθεί στα 30άρια τμήματα.

- Άλλωστε αυτή την περίοδο γίνονται και στα φροντιστήρια πρωινά μαθήματα με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών που καλά κάνουν και βρίζουν το δημόσιο σχολείο.

- Έχουν απόλυτο δίκιο. Με 30 μαθητές τα τμήματα στα σχολεία, με 5 και 10 μαθητές τα τμήματα στα φροντιστήρια. Ποιος γονιός δεν θα προτιμήσει το φροντιστήριο ειδικά όταν πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά του;

- Η στήλη προτείνει επίσης την κατάργηση όλων των εξετάσεων είτε για να μπεις στο Πανεπιστήμιο είτε για να πάρεις πτυχίο, είτε στον ΑΣΕΠ, διότι δεν έχει καμιά σημασία η επιτυχία σου στις εξετάσεις αυτές.

- Μόνο ο μαθητής και ο γονιός που διαβάζει το παιδί του στο σπίτι μπορεί να κρίνει αν ο εκπαιδευτικός είναι άξιος ή όχι.

- Γι’αυτό και έχει δίκιο όταν αναφωνεί (ο γονιός): «Εγώ μπορεί να μην τα έπαιρνα τα γράμματα και να μην σπούδασα αλλά οι δάσκαλοί μου έκαναν δουλειά».

- Βέβαια, τώρα με την αξιολόγηση, αν ο μαθητής δεν περάσει σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ, την ευθύνη θα την έχει ο καθηγητής ( όχι του φροντιστηρίου), έρμε γονιέ. Να έχεις κι εσύ κάπου να φορτώσεις την αποτυχία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πηγαίνετε διακοπές; Βγάλτε αυτές τις 5 συσκευές από την πρίζα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 5/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα