Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν χθες στο Παρίσι, στα πλαίσια των διαδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 109 άνθρωποι συνελήφθησαν.
Χθες, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισίου και άλλων πόλεων της Γαλλίας, όμως ομάδα 1.000 περίπου ατόμων με κουκούλες έβαλε φωτιά σε κάδους, επιτέθηκε σε κατάστημα Mc Donalds και συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής στην πρωτεύουσα.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, υποσχέθηκε ότι στις επόμενες διαδηλώσεις θα υπάρχουν ακόμη περισσότερες δυνάμεις της τάξης "με πρόθεση αυτή τη φορά να χωρίσουν εντελώς τους διαδηλωτές από αυτούς που θέλουν να προκαλέσουν ταραχές".
Λίγο νωρίτερα ο Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε από την Αυστραλία όπου βρίσκεται ότι "η 1η Μαΐου είναι η ημέρα των εργαζόμενων, όχι των μπαχαλάκηδων".
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση