Την οργισμένη αντίδραση του Ισραηλινού πρωθυπουργού προκάλεσαν δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είναι ένας «αδύναμος» και «τρομοκράτης κατακτητής», χαρακτηρίζοντας «παράνομη κατοχή» την ισραηλινή παρουσία στα παλαιστινιακά εδάφη.
«Ο Ερντογάν δεν είναι συνηθισμένος να του απαντάνε, αλλά θα πρέπει να το συνηθίσει. Εκείνος που έχει καταλάβει την βόρεια Κύπρο, που έχει καταπατήσει τα κουρδικά εδάφη και σφαγιάζει αμάχους στην Αφρίν δεν μπορεί να μας κάνει κηρύγματα για αξίες και ηθική» απάντησε μέσω Twitter ο Νετανιάχου.
Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανταπάντησε στον Νετανιάχου με ανάρτησή του στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Ο κατακτητής, ο οποίος ρίχνει ανθρώπους στο έδαφος και τους κλωτσάει πεσμένους κάτω θίγεται εύκολα».
«Ο Νετανιάχου είναι ένας ψυχρός δολοφόνος της σύγχρονης εποχής, υπεύθυνος για τις σφαγές χιλάδων Παλαιστινίων, για τον βομβαρδισμό παιδιών στις παραλίες. Η Τουρκία δεν θα σταματήσει ποτέ να αποκαλύπτει την αλήθεια» πρόσθεσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση