Thumbnail
Μελέτη της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού της Κύπρου

Οι Ελληνοκύπριοι από 21 μέχρι 30 ετών αποτελούν τη γενιά των 750 με 1.000 ευρώ. Αυτό δείχνει η τελευταία μελέτη της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού (ΑνΑΔ) της Κύπρου για την αξιολόγηση των επιδράσεων του Σχεδίου Στελέχωσης Επιχειρήσεων από απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Όσοι νέοι εντάχθηκαν στο σχέδιο είχαν αμοιβές μεταξύ 750 και 1.250 ευρώ με μέσο όρο τα 1.086 ευρώ.

Ειδικότερα, με βάση τη μελέτη πάνω από 8 στους 10 συμμετέχοντες, που απασχολούνταν στο σχέδιο είχαν ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 751- 1.000 ευρώ(48,2%) και 1.001- 1.250 ευρώ (34,1%).

Κατά μέσο όρο οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των απασχολούμενων, που πήραν μέρος στην έρευνα, είναι 1.086 ευρώ, ενώ μικρή είναι η διαφορά στις μηνιαίες αποδοχές μεταξύ ανδρών (1.128 ευρώ) και γυναικών (1.054 ευρώ). Σημειώνεται ότι το σχέδιο καθορίζει ελάχιστο μηνιαίο μισθό 950 ευρώ κατά τη διάρκεια των 6 μηνών συμμετοχής και των 2 μηνών υποχρεωτικής εργοδότησης.

Πάνω από 6 στους 10 συμμετέχοντες είναι κάτοχοι πτυχίου (62,4%). Ακολουθούν οι κάτοχοι μεταπτυχιακού με σημαντικό ποσοστό (37,2%). Το ποσοστό των συμμετεχόντων με διδακτορικό είναι πολύ περιορισμένο (0,4%).

Όσο αφορά την ικανοποίηση του σχεδίου όπως είναι φυσικό ο μικρότερος βαθμός ικανοποίησης εκφράστηκε για το ύψος του μισθού.

Η πλειοψηφία των αποφοίτων εργοδοτήθηκαν σε πολύ μικρές επιχειρήσεις με απασχόληση 1-9 άτομα (50,2%). Ακολουθεί το ποσοστό αυτών που εργοδοτήθηκαν σε μικρές επιχειρήσεις με απασχόληση 10-49 άτομα (32,3%). Περιορισμένο είναι το ποσοστό των αποφοίτων που εργοδοτήθηκαν σε μεγάλες επιχειρήσεις με απασχόληση πέραν των 250 ατόμων (2,5%).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αληθεια
Πόσες αλήθειες υπάρχουν;
Σε κάθε συζήτηση αρχίζουμε και τελειώνουμε με την παραδοχή ότι κατέχουμε την αλήθεια και ότι έχουμε δίκιο
Πόσες αλήθειες υπάρχουν;
averof
Μια μέρα σαν σήμερα, 4 Μαρτίου του 1910 το «Αβέρωφ» καθελκύστηκε στο Λιβόρνο της Ιταλίας
Μια μέρα σαν σήμερα, 4 Μαρτίου του 1910 το «Αβέρωφ» καθελκύστηκε στο Λιβόρνο της Ιταλίας
Μια μέρα σαν σήμερα, 4 Μαρτίου του 1910 το «Αβέρωφ» καθελκύστηκε στο Λιβόρνο της Ιταλίας
doe
ΔΟΕ: Έκκληση για δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια στους εκπαιδευτικούς των σεισμόπληκτων νησιών
Αβοήθητοι οι εκπαιδευτικοί στα σεισμόπληκτα νησιά – Ζητούν δωρεάν ακτοπλοϊκή μετακίνηση
ΔΟΕ: Έκκληση για δωρεάν ακτοπλοϊκά εισιτήρια στους εκπαιδευτικούς των σεισμόπληκτων νησιών