Thumbnail
Η ανάρτηση στο twitter

Μακελειό με 40 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες προκάλεσαν ακροδεξιοί τρομοκράτες σε τεμένη, στη Νέα Ζηλανδία.

Όπως έγινε γνωστό, βασικός δράστης της πολύνεκρης επίθεσης είναι ένας 28χρονος Αυστραλός εξτρεμιστής της ακροδεξιάς. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 4 συνολικά συλλήψεις.

Ο δράστης είχε λογαριασμό στο twitter με τον όνομα Brenton Tarrant. Εκεί αναρτούσε φωτογραφίες από οπλισμό, αλεξίσφαιρα γιλέκα κ.ά.

Σε μία από αυτές διακρίνεται ένα ημιαυτόματο πυροβόλο όπλο τύπου AR-15 το οποίο έχει υποστεί τροποποιήσεις. Πάνω σε αυτό ο ακροδεξιός τρομοκράτης είχε γράψει τη λέξη "Τουρκοφάγος", με λατινικούς χαρακτήρες.

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρόξενο στη Νέα Ζηλανδία, Γεώργιο Νεονάκη, μόλις άδειασε τον έναν γεμιστήρα επέστρεψε στο αυτοκίνητο και τοποθέτησε τον δεύτερο. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο δεύτερο τζαμί χωρίς να τον σταματήσει κανείς.

brenton

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

simvoulioepikrateias.jpg
Απόφαση ΣτΕ – «Καμπανάκι» στο ΤΕΕ: Υποχρεωτική η εγγραφή αποφοίτων με επαγγελματική ισοδυναμία από το ΑΤΕΕΝ
Τι σημαίνει η απόφαση του ΣτΕ για τους απόφοιτους εξωτερικού
Απόφαση ΣτΕ – «Καμπανάκι» στο ΤΕΕ: Υποχρεωτική η εγγραφή αποφοίτων με επαγγελματική ισοδυναμία από το ΑΤΕΕΝ