Δασμούς σε ευρωπαϊκά προϊόντα ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων αποφάσισε να επιβάλει ο Τραμπ, κάνοντας πράξη μια προεκλογική του δέσμευση που μέχρι πρότινως φαινόταν "κούφια" απειλή.
«Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου βρίσκει ότι οι επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Airbus επηρέασαν δυσμενώς τις Ηνωμένες Πολιτείες, που θα επιβάλουν τώρα δασμούς ύψους 11 δισ. Δολαρίων σε προϊόντα της ΕΕ! Η ΕΕ εκμεταλλεύθηκε τις ΗΠΑ στο εμπόριο για πολλά χρόνια. Αυτό σύντομα θα σταματήσει!» αναφέρει χαρακτηριστικά στο twitter ο αμερικανός πρόεδρος.
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι υπηρεσίες του αντιπροσώπου των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) έδωσαν στη δημοσιότητα έναν ευρύ κατάλογο προϊόντων που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση -από μεγάλα εμπορικά αεροσκάφη και τα ανταλλακτικά τους ώς τα γαλακτοκομικά- στα οποία προτείνεται να επιβληθούν πρόσθετοι δασμοί, ως αντίποινα για ευρωπαϊκές κρατικές ενισχύσεις στην Airbus.
Ενδεχόμενη επιβολή δασμών των ΗΠΑ στις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες θα συνιστούσε κίνδυνο για την παγκόσμια ανάπτυξη παρεμποδίζοντας τη δυναμική της οικονομίας στη Γερμανία, την Ιαπωνία και την Κορέα, προειδοποίησε πάντως την Τρίτη ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση