Thumbnail
Μετά από δικαστική εντολή η «συγγνώμη» - Χυδαιότητες από τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου ζήτησε χθες συγγνώμη από μία βουλευτή στην οποία είχε πει ότι «δεν της αξίζει» να τη βιάσουν, έπειτα από σχετική απόφαση της δικαιοσύνης.

«Βάσει δικαστικής εντολής ζητώ δημοσίως συγνώμη για τις προηγούμενες δηλώσεις μου προς την ομοσπονδιακή βουλευτή Μαρία ντο Ροσάριο Νούνες», αναφέρει ο Μπολσονάρου σε ανακοίνωση που εξέδωσε η βραζιλιάνικη προεδρία.

Το περιστατικό χρονολογείται από το 2003. Τότε, στη διάρκεια αντιπαράθεσης που είχε με τη βουλευτή του κόμματος των Εργατών, ο Μπολσονάρου, που την εποχή εκείνη ήταν επίσης βουλευτής, είχε δηλώσει: «Δεν θα σε βίαζα διότι δεν το αξίζεις».

Το 2014 είχε επιβεβαιώσει τη δήλωσή του αυτή μιλώντας στην εφημερίδα Zero Hora. «Δεν της αξίζει να τη βιάσουν γιατί είναι πολύ άσχημη. Δεν είναι ο τύπος μου, δεν θα τη βίαζα ποτέ. Δεν είμαι βιαστής, αλλά αν ήμουν, δεν θα τη βίαζα γιατί δεν τον αξίζει».

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες ο ακροδεξιός Βραζιλιάνος πρόεδρος προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις του.

«Στην έξαψη της ιδεολογικής αντιπαράθεσης» και «αφού η εν λόγω βουλευτής με προσέβαλε αδίκως χαρακτηρίζοντάς με βιαστή, της απάντησα ότι “δεν της αξίζει να τη βιάσουν”», αναφέρει ο Μπολσονάρου.

Προσθέτει μάλιστα ότι «οι Βραζιλιάνες αποτελούν προτεραιότητα» για την προεδρία του και ότι αυτό «αποδεικνύεται μέσω συγκεκριμένων ενεργειών».

Η ανακοίνωση του Μπολσονάρου εκδόθηκε την τελευταία ημέρα της διορίας που του είχε δώσει στις 23 Μαΐου δικαστήριο της Μπραζίλιας ενώπιον του οποίου είχε κατατεθεί η τελευταία προσφυγή από μια σειρά εφέσεων.

Εκτός από τη συγγνώμη που ζήτησε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση στη βουλευτή ύψους 10.000 ρεάλ (περίπου 2.300 ευρώ), επιπλέον ενός προστίμου το ποσό του οποίου δεν αποκαλύφθηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekav
Αναστάτωση στον Κηφισό: Μοτοσικλέτα έχασε τον έλεγχο - Κυκλοφοριακή συμφόρηση και μεγάλες καθυστερήσεις
Στο άλλο ρεύμα υπάρχει διαρροή λαδιών στο οδόστρωμα από φορτηγό
Αναστάτωση στον Κηφισό: Μοτοσικλέτα έχασε τον έλεγχο - Κυκλοφοριακή συμφόρηση και μεγάλες καθυστερήσεις
απα
Συνελήφθησαν 3 άτομα για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην Τροιζήνα
Οι συλληφθέντες είναι μια 70χρονη γυναίκα, ένας 46χρονος και ένας 44χρονος, κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και την τέλεση απάτης...
Συνελήφθησαν 3 άτομα για τηλεφωνικές απάτες σε βάρος ηλικιωμένων στην Τροιζήνα
pano
Έλληνες εργαζόμενοι στην Ιρλανδία υψώνουν πανό για το έγκλημα στο Τέμπη με σύνθημα «Δεν έχω οξυγόνο»
Μήνυμα Αλληλεγγύης από Έλληνες Εργαζόμενους στην Ιρλανδία για την Τραγωδία των Τεμπών
Έλληνες εργαζόμενοι στην Ιρλανδία υψώνουν πανό για το έγκλημα στο Τέμπη με σύνθημα «Δεν έχω οξυγόνο»