Έκρηξη αυτοκινήτου στη Συρία: Τουλάχιστον οκτώ νεκροί
Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν εξερράγη παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε πολυσύχναστη αγορά στην πόλη Αφρίν της βορειοδυτικής Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο υποστηριζόμενων από την Τουρκία Σύρων ανταρτών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και έναν διασώστη, από την έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκτεταμένη ζημιά στην περιοχή της αγοράς, με πυρκαγιές ακόμη να καίνε.

Παρόμοιες επιθέσεις εναντίον πολυσύχναστων περιοχών σε πόλεις όπου ζουν κυρίως Άραβες στη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Τουρκίας υπό τον έλεγχο υποστηριζόμενων από την Άγκυρα δυνάμεων είναι συχνές.

Κάτοικοι και Σύροι αντάρτες κατηγόρησαν την YPG για την επίθεση. Οι κουρδικές δυνάμεις επιδίδονται σε ανταρτοπόλεμο εναντίον των τουρκικών δυνάμεων, αλλά αρνούνται ότι στοχοθετούν αμάχους.

Ο τουρκικός στρατός βοήθησε τους Σύρους αντάρτες να καταλάβουν το Αφρίν, μια κυρίως κουρδική πόλη, από την κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) τον Μάρτιο του 2018 σε μια μεγάλη επιχείρηση.

Οι τουρικές δυνάμεις έχουν έκτοτε δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας στη Συρία η οποία εκτείνεται κατά μήκος της μεθορίου μεταξύ των δύο χωρών.

ΑΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

geodinamiko_institouto
Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Eσείς ξέρετε γιατί η ώρα των σεισμών φαίνεται πάντα πιο πίσω;
Γιατί το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο εμφανίζει την ώρα του σεισμού με διαφορά δύο ή τριών ωρών;
Γεωδυναμικό Ινστιτούτο: Eσείς ξέρετε γιατί η ώρα των σεισμών φαίνεται πάντα πιο πίσω;
santorini
Αιγαίο: Tο μοναδικό ερευνητικό σκάφος της Ελλάδας δεν συμμετέχει στις έρευνες στη Σαντορίνη; (Vid)
Γιατί το μοναδικό ερευνητικό σκάφος της Ελλάδας δεν συμμετέχει στις έρευνες στη Σαντορίνη;
Αιγαίο: Tο μοναδικό ερευνητικό σκάφος της Ελλάδας δεν συμμετέχει στις έρευνες στη Σαντορίνη; (Vid)