Και στην τέχνη του κινηματογράφου προχώρησε η κριτική του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν μπορεί να δεχθεί την επιτυχία της οικονομικής «αντιπάλου» των ΗΠΑ στα Όσκαρ.
Υπενθυμίζεται ότι η ταινία «Παράσιτα» του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-Χο, απέσπασε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το 2020 και έγινε η πρώτη ξενόγλωσση ταινία που κέρδισε το συγκεκριμένο βραβείο.
Σε ομιλία του στο Κολοράντο ο πρόεδρος Τραμπ έστρεψε τα πυρά του προς την επιτροπή της Ακαδημίας Αμερικανικού Κινηματογράφου για την βράβευση της συγκεκριμένης ταινίας.
«Και ο νικητής ήταν μια ταινία από τη Νότια Κορέα. Τι στο διάολο ήταν αυτό; Έχουμε αρκετά προβλήματα με τη Νότιο Κορέα στο εμπόριο και σαν να μην φτάνει αυτό, τους δίνουν το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας; Ήταν καλή; Δεν ξέρω. Μπορούμε να φέρουμε πίσω το "Όσα παίρνει ο Άνεμος" παρακαλώ; Το "Sunset Boulevard"; Τόσες σπουδαίες ταινίες... Ο νικητής από τη Νότια Κορέα! Νόμιζα ότι ήταν η καλύτερη ξενόγλωσση ταινία, σωστά; Όχι! Έχει ξανασυμβεί αυτό;».
«Κατανοητό, δεν ξέρει να διαβάζει» έγραψε στο Twitter η κορεατική εταιρία διανομής, με ένα σύντομο και αρκετά καυστικό σχόλιο.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση