Βρετανία: 1 στις 3 επιχειρήσεις σκοπεύει να καταργήσει θέσεις εργασίας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου
Η οικονομική κρίση, που έχει προκληθεί από την πανδημία, φέρνει κακές ειδήσεις στη χώρα, όπου οι απολύσεις πολλαπλασιάζονται κυρίως στο εμπόριο και την εστίαση.

Μία στις τρεις επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο σκοπεύει να καταργήσει θέσεις εργασίας στη διάρκεια του τρίτου φετινού τριμήνου, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, κάτι που δημιουργεί φόβους για ένα κύμα αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας ενώ αναμένεται σε μερικούς μήνες το τέλος του μηχανισμού μερικής ανεργίας.

Συνολικά 33% των 2.000 εργοδοτών που ερωτήθηκαν αναμένουν ότι θα προχωρήσουν σε απολύσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζεται στη μελέτη αυτή του Chartered Institute of Personnel Development (CIPD) και του ομίλου εύρεσης προσωρινής εργασίας Adecco.

Πρόκειται για μια μεγάλη αύξηση σε σχέση με το 22% που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη έρευνα, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί τον περασμένο Μάιο.

Η οικονομική κρίση, που έχει προκληθεί από την πανδημία, φέρνει σχεδόν καθημερινά κακές ειδήσεις στη χώρα, όπου οι απολύσεις πολλαπλασιάζονται κυρίως στο εμπόριο και την εστίαση.

Ο μηχανισμός μερικής ανεργίας, ο οποίος δημιουργήθηκε τον Μάρτιο για να περιοριστούν οι κοινωνικές επιπτώσεις, είναι πλέον λίγο λιγότερο γενναιόδωρος.

Από την 1η Αυγούστου, οι επιχειρήσεις συμβάλλουν σε ένα μέρος του κόστους. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση αναλάμβανε να καταβάλλει αυτή το 80% του μισθού, μέχρι τις 2.500 λίρες.

Πέραν αυτού, η απόσυρση του εν λόγω μηχανισμού στα τέλη Οκτωβρίου ανησυχεί τις επιχειρήσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ φάνηκε την περασμένη εβδομάδα να αποκλείει την επαναφορά του μηχανισμού, ο οποίος είναι άλλωστε πολύ δαπανηρός για τα δημόσια οικονομικά. Η εργατική αντιπολίτευση καλεί από την πλευρά της να μην εγκαταλειφθούν στην τύχη τους οι πιο ευαίσθητοι τομείς.

Περισσότερες από 22.000 θέσεις απασχόλησης στην εστίαση έχουν καταργηθεί από την αρχή της χρονιάς, δηλαδή δύο φορές περισσότερες απ' ό,τι σε ολόκληρο το 2019, αποκαλύπτει σήμερα μελέτη του Centre for Retail Research, ενός γραφείου συμβούλων που είναι εξειδικευμένο στο εμπόριο.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, 1.467 εστιατόρια έχουν κλείσει, κατά 59,1% περισσότερα σε σχέση με το σύνολο του 2019.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kleista sxoleia
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη τα σχολεία λόγω της σεισμικής δραστηριότητας
Η μέχρι στιγμής λίστα με τα κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη - Η λίστα με τα σχολεία που θα είναι κλειστά θα ανανεώνεται συνεχώς
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά αύριο Τετάρτη τα σχολεία λόγω της σεισμικής δραστηριότητας
rixter_0.jpg
Καθηγητής Παπανικολάου για σεισμούς: «Το μέγιστο που περιμένουμε είναι 5,5 έως το πολύ 6 Ρίχτερ»
Η καμπύλη εκτόνωσης είναι αρκετά γρήγορη», σημειώνει ο ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας, Δημήτρης Παπανικολάου
Καθηγητής Παπανικολάου για σεισμούς: «Το μέγιστο που περιμένουμε είναι 5,5 έως το πολύ 6 Ρίχτερ»