Ανήμερα των Χριστουγέννων πολλοί είναι εκείνοι που παρευρίσκονται σε δείπνα με δικούς τους ανθρώπους και επιδίδονται σε μία διατροφική μάχη!
Στην Ελλάδα κυρίως καταναλώνεται χοιρινό και γαλοπούλα ή κοτόπουλο, με τη συνοδεία ρυζιού, σαλάτας και άλλων θεσπέσιων τροφίμων.
Εντούτοις ανά τον κόσμο υπάρχουν πιάτα πιο περίεργα και αρκετά διαφορετικά από αυτά που έχουμε συνηθίσει.
Τι τρώει ο κόσμος τα Χριστούγεννα
Η γαλοπούλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα και προτιμάται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία μεταξύ άλλων. Σύμφωνα πάντα με το Chefs' Pencil, η γαλοπούλα φαίνεται να είναι και το δημοφιλέστερο χριστουγεννιάτικο πιάτο και στη χώρα μας.
Σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία, επιλέγουν, μεταξύ άλλων, θαλασσινά. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το ψάρι συνδέεται με την θρησκεία και η παραμονή των Χριστουγέννων θεωρείται τελευταία ημέρα της νηστείας, όποτε το κρέας μένει εκτός μενού.
Για παράδειγμα στην Αυστρία, το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει κυπρίνο τηγανισμένο σε βούτυρο με ποικιλία λαχανικών και πατάτες, ενώ στην Πολωνία τον πανάρουν και τον τηγανίζουν.
Δημοφιλές πιάτο σε χώρες του κόσμου είναι, φυσικά, το χοιρινό. Στην Ισπανία το σιγοψήνουν και το σερβίρουν με καραμελωμένες πατάτες και κρεμμύδια. Από την άλλη στη Σουηδία, πρωταγωνιστής του τραπεζιού είναι το Julskinka, χοιρινό ζαμπόν, του οποίου πρώιμες «συνταγές» αναφέρονται ακόμα και σε μύθους σκανδιναβικών θεών.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη