Η πιο επώδυνη συσκευή βασανιστηρίων που δημιουργήθηκε ποτέ έλαβε χώρα στην Σικελία και ο δημιουργός της βασανίστηκε τελικά με αυτήν.
Η ιστορία αναδεικνύει το γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν βρει πολυάριθμους τρόπους να σκοτώνουν και να τιμωρούν ο ένας τον άλλον.
Η προσομοίωση που θα δείτε παρακάτω δείχνει πόσο βάναυση ήταν η συγκεκριμένη μέθοδος. Ο άνθρωπος που την δημιούργησε ήταν ο Περίλαος, ένας εφευρέτης στην Αρχαία Ελλάδα. Ο Περίλαος έφταιξε τον «Ταύρο του Φάλαρη» περίπου το 600-560 π.Χ. περίπου.
Η τρομακτική αυτή εφεύρεση ήταν μια τεράστια χάλκινη κατασκευή σε σχήμα ταύρου. Είχε το μέγεθος ενός ταύρου και μια παγίδα στην πλάτη του καθώς και έναν σωλήνα για να αναπνέει ο οποίος έβγαινε από το στόμα του ταύρου.
Ο Περίλαος δημιούργησε τον Ταύρο με την ιδέα να βάλει κάποιον μέσα, να ανάψει φωτιά κάτω από την κοιλιά του ταύρου και να μαγειρέψει ουσιαστικά το θύμα.
Το γλυπτό ήταν έτσι κατασκευασμένο, που οι φωνές του βασανιζόμενου ακούγονταν σαν βέλασμα βοδιού, ενώ ο καταδικασμένος έβρισκε φρικτό θάνατο μέσα στον πυρωμένο φούρνο.
Το όνομα οφείλεται στον Φάλαρη, τύραννο του Ακράγαντα της Σικελίας, ο οποίος πέθανε το 554 π.Χ.
Πρώτο θύμα και δοκιμαστικό της λειτουργίας του έγινε ο ίδιος ο κατασκευαστής του Περίλαος. Αφού άκουσε τις κραυγές του Περίλαου, ο τύραννος αφαίρεσε τον τεχνίτη από τον ταύρο, και στη συνέχεια τον έριξε από ένα βράχο.
Ο Φάλαρης λάτρευε τον χάλκινο ταύρο, χρησιμοποιώντας τον μέχρι την πτώση του το 554 π.Χ., καθώς, όπως λέει ο μύθος, του άρεσε ιδιαίτερα το πώς ο ταύρος κουνιόταν μπρος-πίσω καθώς το άτομο που βρισκόταν μέσα προσπαθούσε να ξεφύγει.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Σχολικός εκφοβισμός: Το νέο μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/01
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση